Οικονομία

Σούπερ μάρκετ στο Άγιον Όρος ανοίγει η ΑΒ Βασιλόπουλος

Το πρώτο κατάστημα σούπερ μάρκετ στις Καρυές του Άγιου Όρους ετοιμάζεται να ανοίξει η ΑΒ Βασιλόπουλος η οποία υλοποιεί συνολικές επενδύσεις ύψους 181 εκατ. σε βάθος τριετίας.

Θα πρόκειται για ένα ειδικού τύπου κατάστημα, το οποίο θα συσταθεί εκεί μετά από σχετικό αίτημα από πλευράς του Αγίου Όρους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο brand president της αλυσίδας, Νίκος Λαβίδας. Συνολικά θα είναι διαθέσιμοι περισσότεροι από 3.000 κωδικοί, ενώ θα πρόκειται για ένα ειδικού τύπου κατάστημα, το οποίο εκτός των άλλων θα φιλοξενεί και κάποια από τα προϊόντα που παράγουν και συσκευάζουν μονές του Αγίου Όρους.

Όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Λαβίδας κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής ενημέρωσης, το νέο αυτό εταιρικό κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέχρι το τέλος του έτους – ο στόχος είναι πριν από τα Χριστούγεννα – στις Καρυές της Χαλκιδικής.

Η εταιρεία έχει ενοικιάσει ολόκληρο ακίνητο, το ισόγειο του οποίου αναμένεται να στεγάσει σε χώρο περίπου 400 τ.μ – 500 τ.μ το σούπερ μάρκετ της ΑΒ Βασιλόπουλος ενώ στον πάνω όροφο βρίσκονται δωμάτια όπου θα διαμένει το προσωπικό του καταστήματος, το οποίο θα αποτελείται από εργαζόμενους στις Μονές. Το κωδικολόγιο των προϊόντων του συγκεκριμένου καταστήματος είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, ενδεχομένως να περιλαμβάνει και προϊόντα που η ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει στην χονδρική αγορά, αλλά σίγουρα μεταξύ άλλων θα έχει στα ράφια του προϊόντα που παράγονται στον Άγιον Όρος, όπως επίσης και καθαριστικά προϊόντα.

Εντός του 2023 και περί τα μέσα Νοεμβρίου, η ΑΒ Βασιλόπουλος προγραμματίζει επίσης τη λειτουργία ακόμη ενός εταιρικού καταστήματος επιφάνειας 3.000 τ.μ και συγκεκριμένα στο Μαρούσι στο οικόπεδο του Ιδρύματος Μιμηκοπούλου. Συνολικά μέσα στο τρέχον έτος η εταιρεία θα έχει ανοίξει συνολικά 6 εταιρικά καταστήματα (τα 4 είναι ήδη σε λειτουργία) αλλά και 47 franchise που αποτελούν και τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της.

 

Αλέξανδρος Κλοκώνης

Recent Posts

Πλοία: Αυτά τα δρομολόγια δεν έγιναν λόγω καιρού

Ανεκτέλεστα παρέμειναν ορισμένα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών σε πολλές θαλάσσιες…

1 λεπτό ago

Βραβεύτηκε από τη ΝASA Ελληνίδα ερευνήτρια

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας, αυτή τη στιγμή, ένα φτιαγμένο από τον 'Ανθρωπο διαστημόπλοιο γυρίζει τον…

6 λεπτά ago

Νέες απελευθερώσεις ομήρων σήμερα από τη Χαμάς

Νέες απελευθερώσεις ομήρων στα χέρια της Χαμάς και παλαιστίνιων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές αναμένονται σήμερα,…

12 λεπτά ago

Καισαριανή: Eπιδρομή 50 κουκουλοφόρων-Καμμένο Ι.Χ. και ζημιές σε καταστήματα

Επεισόδια με μολότοφ σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως της Καισαριανής. Περίπου 50 άτομα…

23 λεπτά ago

Δημήτρης Κουρέτας: Βαρύ πένθος για τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Βαρύ πένθος για τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, καθώς έφυγε από τη ζωή η μητέρα…

33 λεπτά ago

Μανιάτικη Βεντέτα: Η ιστορία του τελειότερου εγκλήματος στην ιστορία της Ελλάδας

Το Up Stories ξεδιπλώνει την ιστορία του τελειότερου ίσως εγκλήματος στην ιστορία της Ελλάδας. Μια…

39 λεπτά ago