σούπερ-μάρκετ-δείτε-τι-κάνει-ο-μασούτη-842120
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 06.06.2022 | 22:48

Σούπερ μάρκετ: Δείτε τι κάνει ο Μασούτης -Η κίνηση που θα συζητηθεί

Σημαντικό deal στα σούπερ μάρκετ ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Περί τα 50 εκατ. ευρώ επενδύει συνολικά η «Μασούτης Α.Ε.» στη συμφωνία με τη «ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης».

Η κίνηση αυτή αυξάνει τα καταστήματα της αλυσίδας στα 370, ενώ ωθεί το τζίρο της πάνω από το 1 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, η «Μασούτης», που ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της στρατηγικής συμφωνίας με τη «ΣΥΝΚΑ Κρήτης», εντάσσει στο δίκτυό της 19 καταστήματα που βρίσκονται στην Κέρκυρα κάτω από την επωνυμία «Γαλαξίας Α.Ε. – Μαρκάτο» και ακόμη 18 που βρίσκονται σε οκτώ νησιά του Αιγαίου, τα οποία μέχρι πρόσφατα ανήκαν και αυτά στη «ΣΥΝΚΑ Κρήτης».

Σημειώνεται, ότι με την εξαγορά του 50% της «ΣΥΝΚΑ», τα καταστήματα της Κρήτης, διατηρούν την επιγραφή ‘SΥΝΚΑ Super Markets’ ενώ ο Συνεταιρισμός συνεχίζει να έχει την ευθύνη της διαχείρισής των καταστημάτων της Κρήτης.

Για τη «Μασούτης» η είσοδος στη «ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης», αποτελεί σαφώς σημαντική επιτυχία καθώς, μετά την Αθήνα και την Πελοπόννησο, μπαίνει στην αγορά του μεγάλου αυτού τουριστικού νησιού, όπως στην επίσης τουριστική και πληθυσμιακά μεγάλη Κέρκυρα, αλλά και σε νησιά του Αιγαίου που ξεχωρίζουν για την αναπτυξιακή τους δυναμική όπως η Σαντορίνη, η Σύρος, η Πάρος, η Χίος, η Νάξος, η Μήλος, η Τήνος και η Κάλυμνος. Υπενθυμίζεται ότι ήδη λειτουργεί κατάστημα “Μασούτης” στην Άνδρο.