σύνταγμα-ελληνικό-σε-14-λεπτά-251642
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 24.07.2013 | 18:07

Σύνταγμα – Ελληνικό σε 14 λεπτά

Συνολικά 80.000 επιβάτες αναμένεται να εξυπηρετούνται ημερησίως από τους τέσσερις νέους σταθμούς του μετρό στην επέκταση προς το Ελληνικό. Θα παραδοθούν στο κοινό στο τέλος της εβδομάδας.

Η επέκταση της γραμμής 2 από τον Αγιο Δημήτριο προς το Ελληνικό θα αποτελέσει ανάσα για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων, καθώς υπολογίζεται ότι η λειτουργία των νέων σταθμών θα περιορίσει την ημερήσια κυκλοφοριακή επιβάρυνση κατά 50.000 μετακινήσεις με Ι.Χ.

Η διαδρομή από το Ελληνικό μέχρι το Σύνταγμα θα πραγματοποιείται σε 14 λεπτά.

Στους νέους σταθμούς θα «τρέξουν» και οι νέοι συρμοί, τους οποίους έχει προμηθευτεί η εταιρεία για όλες τις επεκτάσεις που έχουν προγραμματιστεί. Πρόκειται για 17 συρμούς των έξι βαγονιών, οι οποίοι κατασκευάστηκαν στη Νότια Κορέα από την κοινοπραξία Hyundai Rotem-Hanwha. Το κόστος τους ανήλθε στα 155 εκατ. ευρώ και η προμήθειά τους έγινε για τις επεκτάσεις του μετρό προς το Ελληνικό, το Χαϊδάρι και το Περιστέρι και για την επέκταση προς τον Πειραιά (ολοκλήρωση 2017). Με μέγιστη ταχύτητα80 χλμ./ώρα, διαθέτουν έξυπνο σύστημα ελέγχου εκκίνησης, διατήρησης σταθερής ταχύτητας και επιβράδυνσης από τον ένα σταθμό στον άλλο, προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια.