Συμβιβασμός για τις ελληνικές Τράπεζες -Κάνει πίσω το ΔΝΤ

Συμβιβασμό μεταξύ ΔΝΤ και ΕΚΤ για το θέμα των κεφαλαιακών ελέγχων των ελληνικών τραπεζών προαναγγέλουν πηγές του Ταμείου αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσααλώτος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του ΔΝΤ από την Ουάσιγκτον το Ταμείο αφήνουν να εννοηθεί ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η κατάσταση των τραπεζών και ότι το Ταμείο δεν ζητά νέα ανακεφαλαιοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,  Μάριο Ντράγκι έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των stress test των ελληνικών τραπεζών τον προσεχή Φεβρουάριο.

Το ΔΝΤ πιέζει συνεχώς από τα τέλη του 2016, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στην έκθεση του τον περασμένο Ιούλιο για άμεση πραγματοποίηση ενός νέου ελέγχου της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού (AQR) των ελληνικών τραπεζών και έχει κάνει γνωστό  ότι το θέμα  θα πρέπει να συζητηθεί στο πλαίσιο της  τρίτης αξιολόγησης που θα ξεκινήσει εκτός απροόπτου τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Επιβεβαιώνει ο Τσακαλώτος

Σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδς Τσακαλώτος προανήγγειλε πρόωρα στρες τεστ για τις ελληνικές τράπεζες τα οποία θα ολοκληρωθούν πριν από το καλοκαίρι τονίζοντας ότι το ΔΝΤ κάνει πίσω στο αίτημα για νέα ανακεφαλαιοποίηση και AQR. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι έχει επέλθει συμφωνία με το ΔΝΤ, έπειτα και από μεσολάβηση της ΕΚΤ, για το θέμα των Τραπεζών.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός η συμφωνία θέλει το Ταμείο θα πάψει να ζητά νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και φυσικά νέα αξιολόγηση των στοιχείων του ενεργητικού τους με αντάλλαγμα ταχύτερα τεστ κοπώσεως.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΝΤ, STRESS TESTS, ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!