Σήμερα το EWG: Έναρξη προεργασιών για την 3η αξιολόγηση

Με τη συνεδρίαση σήμερα του EWG και τη συνάντηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη με τον Πιερ Μοσκοβισί την Τρίτη στις Βρυξέλλες ξεκινούν οι προεργασίες της τρίτης αξιολόγησης

Σήμερα, ο Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να ενημερώσει για την πρόοδο στην ικανοποίηση των προαπαιτουμένων για την έναρξη της τρίτης αξιολόγησης και κυρίως την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ.

Την Τρίτη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα συναντηθεί με τον αρμόδιο Ευρωπαίο επίτροπο προκειμένου να συζητήσουν τις εκκρεμότητες της τρίτης αξιολόγησης χωρίς να αποκλείεται να τεθούν στο τραπέζι και τα επόμενα βήματα καθώς το πρόγραμμα λήγει σε λιγότερο από ένα χρόνο. Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα αρχίσουν να φτάνουν στην Αθήνα μετά τη ΔΕΘ, με στόχο να συλλέξουν τα απαιτούμενα στοιχεία αλλά και να προετοιμάσουν το έδαφος για την έλευση των επικεφαλής εντός του Οκτωβρίου.

Αστάθμητος παράγοντας παραμένει η στάση του ΔΝΤ και τα τυχόν θέματα τα οποία μπορεί να ανοίξει στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΔΝΤ, 3Η


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!