Σημαντική αύξηση του τζίρου στην Χριστουγεννιάτικη αγορά

Θετικά είναι τα μηνύματα από την κίνηση στην αγορά, παραμονή Χριστουγέννων, καθώς καταγράφεται αύξηση του τζίρου από 20% με 25% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Με τις τιμές στην αγορά κρέατος καθηλωμένες, το κόστος για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι διαμορφώθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ πτώση σημείωσαν οι τιμές των οπωροκηπευτικών. Αύριο Τετάρτη όλα τα μαγαζιά ανοίγουν ξανά τις πόρτες στους καταναλωτές με διευρυμένο ωράριο.

Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ έπεσε στην αγορά από το δώρο των Χριστουγέννων, ενώ καταγράφεται αύξηση του τζίρου από 20% έως 25% σε σχέση με πέρυσι.

Οριακά φθηνότερο το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι στα 149 ευρώ, με τις τιμές στην αγορά κρέατος καθηλωμένες, ενώ μείωση πάνω από 4% καταγράφουν οι τιμές των οπωροκηπευτικών, σύμφωνα με τις τιμοληψίες της ΕΣΕΕ. Όσο για τον τζίρο της χριστουγεννιάτικης αγοράς, φέτος υπολογίζεται στα 4 δισ. ευρώ.

Αύξηση της αγοραστικής κίνησης είδαν για ακόμη μια χρονιά τα outlet μαγαζιά. Άνθρωποι όλων των ηλικιών τρέχουν να επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές, αναζητώντας έκπτωση στην έκπτωση και στις γιορτινές αγορές τους.

Τα καταστήματα ανοίγουν και πάλι με διευρυμένο ωράριο από την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου.

Κλειστά θα είναι Δευτέρα 1η Ιανουαρίου και την Τρίτη 2 του μήνα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΥΞΗΣΗ ΤΖΙΡΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!