ΔΕΥΑ Σερρών: Στο ΕΠΠΕΡΑΑ δύο νέα έργα ύψους 687 χιλ. ευρώ

Δύο νέα έργα χρηματοδοτεί το ΕΠΕΡΑΑ για τη ΔΕΥΑ Σερρών με 687.833 ευρώ.

Τα έργα αφορούν:

α) Δίκτυα ύδρευσης σε Ιμαρέτ, Καλλιθέα, Άνω Καμενίκια

β) Σταθμούς Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού στο Καπετάν Μητρούση

«Μετά τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης της νέας στέγης της ΔΕΥΑ Σερρών (πρώην ορφανοτροφείο θηλέων) με 1.124.287,46 ευρώ, η επιχείρηση πέτυχε να εντάξει την 19-02-2014, στο ίδιο Πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, στον άξονα Προστασία και διαχείριση υδατικών πόρων, την πράξη της Κατασκευής δικτύων ύδρευσης στην πόλη των Σερρών και σταθμών Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού (Τ/Τ) στο Καπετάν Μητρούση.

Για τα παραπάνω δύο έργα η ΔΕΥΑΣ θα λάβει το ποσό των 687.833 ευρώ με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση του ισόποσου κεφαλαίου καθώς αυτή τα εκτελεί με δικά της χρήματα.»

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών κ. Θ. Αραμπατζής σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 5 Μαρτίου.

Επί τόπου

Προχωρά η αντικατάσταση με σύγχρονο υλικό του τελευταίου παλαιού τμήματος του δικτύου ύδρευσης της πόλης σε Ιμαρέτ, Καλλιθέα και Άνω Καμενίκια.

Η μελέτη του έργου έγινε από τη ΔΕΥΑΣ. Εκτελείται από εργολάβο, μετά από διαγωνισμό με την επίβλεψη της Επιχείρησης.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του ερχόμενου Μαΐου και «εγγυάται καλύτερη ποιότητα νερού, επάρκεια χωρίς διακοπές και προβλήματα για τους κατοίκους των περιοχών αυτών» τόνισε ο κ. Αραμπατζής.

Σύγχρονο δίκτυο

Κατασκευάζεται μεταφορικός αγωγός (πρωτεύον δίκτυο) μήκους 555 μέτρων και δευτερεύον δίκτυο 8.500 μέτρων.
Σε αυτό θα συνδεθούν 620 παλιές και νέες ιδιωτικές παροχές με καλυμμένα φρεάτια ελέγχου και δέκα εξαεριστικά.
Στην περιοχή του έργου θα τοποθετηθούν πέντε νέα υδροστόμια πυρκαγιάς και 230 νέες βάνες διακοπής, ούτως ώστε σε περίπτωση διαρροής ή σπασίματος αγωγού να κλείνει η εγγύτερη βάνα ταχέως και να μην χάνεται μεγάλη ποσότητα νερού.

Τ/Τ στο Μητρούση

Εννέα νέοι τοπικοί σταθμοί Τ/Τ προστέθηκαν στο δίκτυο ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Μητρουσίου που είναι συμβατοί με το ήδη εγκατεστημένο σύστημα τηλεελέγχου –τηλεχειρισμού που λειτουργεί η ΔΕΥΑ Σερρών.

Συγκεκριμένα : α) τέσσερις σταθμοί ελέγχου του διυλιστηρίου, β) δύο σταθμοί ελέγχου στον υδατόπυργο, γ) ένας σταθμός ελέγχου βόρεια του Άνω Μητρούση , δ) ένας σταθμός ελέγχου νότια του Άνω Μητρούση και ε) ένας σταθμός ελέγχου στην είσοδο του Κάτω Μητρούση.

Χάρη στο σύστημα Τηλεελέγχου Τηλεχειρισμού η ΔΕΥΑΣ ελέγχει τις διαρροές και τις κλοπές νερού στο δίκτυο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΡΓΑ, ΕΠΠΕΡΑΑ, ΔΕΥΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!