Σε υψηλές ..πτήσεις το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων εσωτερικού  

Στοιχεία για το κόστος των εσωτερικών πτήσεων στην Ελλάδα σε σύγκριση και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έδωσε ο τουριστικός όμιλος Travelplanet24 ο οποίος μετά από έρευνα, παρουσίασε τις τάσεις των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων για το 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τιμές των εισιτηρίων στην Ελλάδα είναι κατά πολύ υψηλότερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και, κυρίως, από χώρες της ανατολικής Ευρώπης όπως Πολωνία και Ρωσία.

Στη χώρα μας, οι ταξιδιώτες προσπαθούν να κλείσουν τα εισιτήρια τους κατά μέσο όρο περίπου δύο μήνες πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι τους στην Ελλάδα και 33 μέρες κατά μέσο όρο πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι τους στο εξωτερικό, σε μία προσπάθεια να πετύχουν καλύτερες τιμές.

Στους δημοφιλέστερους προορισμούς συγκαταλέγονται οι διαδρομές Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη-Αθήνα και Αθήνα-Λάρνακα, όπου οι τιμές στην οικονομική θέση για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα να ξεκινούν από 14 ευρώ το φθηνότερο εισιτήριο, και φτάνουν έως τα 229,5 ευρώ, ενώ στην business class για την διαδρομή Αθήνα-Λάρνακα, η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου ξεκινάει από 155,6 ευρώ και η υψηλότερη τιμή κυμαίνεται στα 451,3 ευρώ.

Η πτώση του χαμηλού κατωφλιού στο εν λόγω δρομολόγιο προκλήθηκε και από την είσοδο στο χώρο των εσωτερικών δρομολογίων, της low cost εταιρίας Ryanair.

Σαντορίνη και Κέρκυρα… «φωτιά και λαύρα»!

Σχετικά με τους προορισμούς εσωτερικού, την περίοδο των διακοπών, οι επιβάτες πλήρωσαν τα λιγότερα χρήματα για να ταξιδέψουν από τα Χανιά στην Αθήνα (17,99 ευρώ) και από την Ρόδο στην Αθήνα (19,99 ευρώ). Ενώ τα πιο ακριβά εισιτήρια εσωτερικού, την αντίστοιχη περίοδο, ήταν για τις πτήσεις Αθήνα-Σαντορίνη στα 231,93 ευρώ και Αθήνα-Κέρκυρα στα 218,64 ευρώ.

Επιπλέον, οι Έλληνες, αν και κατάφεραν να ταξιδέψουν οικονομικά στην Ευρώπη από 19,60 ευρώ, την περίοδο των διακοπών το περασμένο έτος, χρειάστηκε να πληρώσουν περισσότερα από 1.000 ευρώ για να ταξιδέψουν σε μακρινούς και υπερατλαντικούς προορισμούς.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Travelplanet24 αναφέρονται στα ακριβότερα και φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια της οικονομικής θέσης σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού και αφορούν κρατήσεις και πτήσεις που έγιναν το 2014.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΟΣΤΟΣ, ΑΥΞΗΣΗ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!