ΣΔΟΕ: «Χτύπημα» στα κυκλώματα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών

Το Σ.Δ.Ο.Ε. στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου και της Ε.Ε. και της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ., όπου εκτός της οικονομικής αφαίμαξης των δημόσιων  εσόδων διακυβεύεται και η  υγεία των πολιτών, κατάφερε νέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών.

Συγκεκριμένα:

Στις 7 Μαρτίου 2017 υπάλληλοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος  Αττικής – Αιγαίου του Σ.Δ.Ο.Ε., μετά από συντονισμένες ενέργειες και αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισαν σε περιοχή του Δήμου Περιστερίου Αττικής,  σε επιχείρηση εμπορίας ποτών, μεγάλη ποσότητα αλκοολούχων ποτών – συνολικά 1.424 φιάλες – με αλλοιωμένα σήματα (πλαστές ετικέτες), που αποσκοπούσαν στην παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού  και τη μη καταβολή των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Επίσης, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πλαστών ετικετών και εξοπλισμός αφαίρεσης και επικόλλησης  ετικετών σε φιάλες (θερμοπίστολα), χρωστικές ουσίες και αρωματικές ύλες που πιθανόν να χρησιμοποιούνταν στην παραγωγή νοθευμένων ποτών «μπόμπες», επιβλαβών για την υγεία του καταναλωτικού κοινού και κυρίως ανυποψίαστων ατόμων νεαρής ηλικίας.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν 2 φορτηγά οχήματα, στο ένα εκ των οποίων  εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, ακόμη 336 φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Παράλληλα διενεργήθηκε έλεγχος και σε άλλο αποθηκευτικό χώρο, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Περιστερίου, που φέρεται να είχε εκμισθωθεί από άτομο  το οποίο συνδεόταν με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αλλά είχε αποβιώσει. Στο χώρο αυτό εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 6.384 φιάλες αλκοολούχων ποτών και μεγάλη ποσότητα πλαστών ετικετών.

Ταυτόχρονα, σε παράλληλο έλεγχο σε κατάστημα στην περιοχή της Κυψέλης, συνδεδεμένο με την ίδια υπόθεση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 97 φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Συνελήφθησαν συνολικά 5 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Η συνολική ποσότητα των κατασχεθέντων ποτών υπερβαίνει τις 8.000 φιάλες.

Το Σ.Δ.Ο.Ε., με όπλα του τον επαγγελματισμό και τον ζήλο του προσωπικού του, την πλούσια  εμπειρία και τεχνογνωσία, την συνεργασία με τις λοιπές Υπηρεσίες και Φορείς της Πολιτείας, θα συνεχίσει, με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα, τη μάχη κατά του οικονομικού εγκλήματος .

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΔΟΕ, ΠΟΤΑ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!