Σαρωτικοί φορολογικοί έλεγχοι σε 23.300 επιχειρήσεις

Σαρωτικούς ελέγχους στο επιχειρείν σχεδιάζει για το τρέχον έτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, της φορολογικής απάτης, του παραεμπορίου και τη παραοικονομίας.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής έχει καταστήσει σαφές ότι κεντρική επιδίωξη θα είναι η ανατροπή της νοσηρής κατάστασης από την εκτεταμένη φοροδιαφυγή και την ασυδοσία στο λαθρεμπόριο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι με το “καλημέρα” της ΑΑΔΕ ο κ. Πιτσιλής ζήτησε να διενεργηθούν φέτος 3.500 πλήρεις και 19.800 μερικοί φορολογικοί έλεγχοι, ενώ στόχος είναι η διενέργεια περισσότερων από 50.000 ελέγχων.

Σημαντική συμβολή στη διενέργεια των ελέγχων της ΑΑΔΕ αναμένεται να έχει η επέκταση του μητρώου τήρησης τραπεζικών λογαριασμών σε δανειακές συναλλαγές και χρηματιστηριακά προϊόντα μέχρι 31/3, η σύνδεση του Taxis με το υπ. Εσωτερικών και η εφαρμογή έως τον Ιούνιο του e-περιουσιολογίου. Ι

διαίτερο βάρος κατά τους ελέγχους θα πέσει στις ενδοομιλικές συναλλαγές, στους φορολογούμενους μεγάλου πλούτου, στον έλεγχο εμβασμάτων στο εξωτερικό και υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής και στο λαθρεμπόριο καπνικών, αλκοολούχων ποτών και καυσίμων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 23300 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!