Ρεύμα - Επίδομα 600 ευρώ: Ποιοι είναι δικαιούχοι - Πώς θα το λάβουν - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
20
Ιούνιος
Back

Ρεύμα – Επίδομα 600 ευρώ: Ποιοι είναι δικαιούχοι – Πώς θα το λάβουν

Το ποσό των 600 ευρώ μέσω έκτακτου επιδόματος θα λάβουν οι πολίτες στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς έναντι της ακρίβειας και των εξωφρενικών ποσών της τιμής στο ρεύμα.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των νοικοκυριών θα μπουν μέχρι 600 ευρώ, και θα αφορούν αναδρομικά από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάιο. Το ετήσιο εισόδημα των δικαιούχων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 45.000 ευρώ.

Πάντως όπως διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές αυτό το ποσό αφορά την πρόσθετη επιβάρυνση η οποία αφορά την κατανάλωση πάνω από τις 300 kWh που δεν καλυπτόταν έως σήμερα από επιδότηση.

Για την καταβολή των χρημάτων κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν αιτήσεις από τα νοικοκυριά με τη χρήση του ΑΦΜ όπου θα καταγράφεται το ποσό των λογαριασμών και από εκεί θα προκύπτει ανάλογα και η επιστροφή των χρημάτων με  «ταβάνι» τα 600 ευρώ.

Τα βασικά στοιχεία της αίτησης των δικαιούχων που θα πρέπει να καταχωρήσουν στην αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι:

  1. Ο αριθμός του μετρητή κατανάλωσης ρεύματος
  2. Ο τραπεζικός λογαριασμό του δικαιούχου της επιδότησης

Μετά την αίτηση θα εξετάζεται αν το ακίνητο είναι δηλωμένο στο Ε9 και αν προκύπτει κατόπιν διασταύρωσης με το Ε1 ότι χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία. Η αναδρομική επιδότηση αφορά μόνο σε αυτούς που χρησιμοποιούν το ακίνητο ως κύρια κατοικία.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!