προς-αξιοποίηση-ακίνητα-του-στρατού-1030623
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 05.01.2023 | 23:33

Προς αξιοποίηση ακίνητα του Στρατού

Σε αυτά ανήκουν εξαώροφο κτίριο στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου 156 στην Καλλιθέα, με το ζητούμενο ετήσιο ενοίκιο να ανέρχεται σε 243,6 χιλ. ευρώ και τον μισθωτή να έχει τη δυνατότητα παραχώρησης για 40 έτη με δικαίωμα δεκαετούς παράτασης.

Ακόμη ένα από τα μεγάλα ακίνητα όπου έχει βάλει «ενοικιαστήριο» η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εθνικής άμυνας αφορά το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 409 της Πάτρας (φωτογραφία) που έχει συνολικό εμβαδόν άνω των 10 στρεμμάτων, ενώ στο οικόπεδο υπάρχουν και πέντε κτίρια.

Συνολικά η ΥΠΑΑΠΕΔ αναζητεί ενοικιαστές για περισσότερα από δέκα ακίνητα.

Η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων έχει αναλάβει την αξιολόγηση, την ωρίμανση και τελικώς αξιοποίηση ακινήτων, που δεν χρησιμοποιούνται πλέον για στρατιωτικούς λόγους. Τα έσοδα από τις μισθώσεις ακινήτων υποστηρίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία των τριών όπλων, τα οποία εξάλλου είναι και νομικοί ιδιοκτήτες τους.

Στο χαρτοφυλάκιο της ειδικής υπηρεσίας έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1.500 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, η συνολική επιφάνεια των οποίων υπολογίζεται σε 251.500 στρέμματα και βρίσκονται διασκορπισμένα σε 10 περιοχές της Ελλάδας.