Πώς βλέπει το Σωματείο Εργαζομένων της πρώην “Μαρινόπουλος” το σχέδιο εξυγίανσης

Σκλαβενίτης: "Μπλόκαρε" το eMarket -Τι συνέβη (εικόνα)

Την Κυριακή 22/10/2017, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στις «ελληνικές Υπεραγωρές Σκλαβενίτη» (καρφούρ Μαρινόπουλος) συνεδρίασε στα γραφεία του το Γενικό του Συμβούλιο.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Από το Προεδρείο του Σωματείου  έγινε αναλυτική και εμπεριστατωμένη  ενημέρωση για όλες τις μέχρι στιγμής εξελίξεις στην Εταιρεία καθώς και για το πώς εφαρμόζεται μέχρι στιγμής το σχέδιο  εξυγίανσης. Αναλυτική αναφορά έγινε και για την τελευταία απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει στη συγχώνευση της Ε.Υ.Σ. με την Ι.&Σ. Σκλαβενίτης και το τι σημαίνει στην πράξη, για το σύνολο των εργαζομένων, αυτή η εξέλιξη.

Ακολούθησε ένας γόνιμος και εξαντλητικός διάλογος για όλα τα παραπάνω και επιπλέον  μεταφέρθηκε, από όλους τους εκπροσώπους, ο προβληματισμός όλων των εργαζομένων πανελλαδικά όπως αυτός εκφράστηκε μέσα από τις τελευταίες κατά τόπους Γεν. Συνελεύσεις, όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί σε κάθε πόλη.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι το σχέδιο εξυγίανσης και ιδιαίτερα όσον αφορά τη συμφωνία της  1ης Ιουλίου 2016, αν και είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, προχωρά σύμφωνα με τα προβλεπόμενα,  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιτρέπεται ο παραμικρός εφησυχασμός.

Όσον αφορά την επικείμενη συγχώνευση των εταιρειών, ήταν κάτι που αργά η γρήγορα θα συνέβαινε, ήταν απολύτως προβλέψιμη και είναι διαχειρίσιμη από το Σωματείο μας, το οποίο στη 35χρονη πορεία του έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία δεκάδες συγχωνεύσεις.

Μεταφέρθηκε από τους περισσότερους η έντονη ανησυχία και ο προβληματισμός  για τον τρόπο που κάποια στελέχη, ένθεν και ένθεν, αντιμετωπίζουν εργαζόμενους της Ε.Υ.Σ. με διακρίσεις όπως: στην αλλαγή σύμβασης από μερική σε πλήρη απασχόληση, στην αύξηση ωρών, στις μεταθέσεις, προαγωγές, προγράμματα εργασίας, προσλήψεις κ.λ.π.» και ανατέθηκε στη διοίκηση του σωματείου να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων.

Στιγματίστηκαν από όλους τα «συνδικαλιστικά στελέχη της Ι.&Σ.» αυτά που το 2012  ασέλγησαν προμελετημένα και αισχρά σε βάρος των εργαζομένων της τότε Μαρινόπουλος, με την συνυπογραφή της επαίσχυντης σύμβασης που έγινε η αφορμή τότε να κοπούν τα επιδόματα μόνο στην Μαρινόπουλο  και τα καλούμε μαζί με τους συνεργούς τους, να  απολογηθούν και να δώσουν πίσω αυτά που με δικιά τους κύρια ευθύνη  κλάπηκαν από τους εργαζόμενους της Ε.Υ.Σ. και μετά συζητάμε για το ποιός εκπροσωπεί ποιόν!!!

Δηλώθηκε από όλους  η αποφασιστικότητα για διεκδίκηση με κάθε αγωνιστικό ή άλλο μέσο, τόσο όσων δικαιωμάτων υπολείπονται από την συμφωνία της 01/07/2016 (πρόγραμμα Ιδ. Ασφάλειας κ.λ.π.) όσο των επιδομάτων (γάμου, οδηγών ισολογισμού, κ.λ.π.) αλλά και η επαναφορά της συλλογικής σύμβασης εμπορίου του 2009.

Τέλος κοινή ήταν η εκτίμηση ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει ο παραμικρός εφησυχασμός από κανέναν».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΣΧΕΔΙΟ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]