Πώς το Eurogroup και η λίστα Βαρουφάκη «απογείωσαν» σήμερα το Χρηματιστήριο

Εκρηκτικό ήταν σήμερα το ξεκίνημα για τη χρηματιστηριακή αγορά, μετά την πρώτη συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της.
Λίγο μετά το άνοιγμα ο Γενικός Δείκτης έφτασε να ενισχύεται μέχρι και κατά +7,20%, ενώ γύρω στις 15.45 κατέγραφε άνοδο της τάξεως του +8,22%, ευρισκόμενος στις 924,38 μονάδες, με τζίρο γύρω στα 170 εκατ. ευρώ. Περίπου 25 λεπτά αργότερα, αμέσως μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το Eurogroup στη λίστα μεταρρυθμίσεων που έστειλε η Ελλάδα, ο Γενικός Δείκτης ενισχυόταν ακόμα περισσότερο, με άνοδο +8,97%!
Ολες οι προϋποθέσεις για το ελληνικό Χρηματιστήριο -σε αυτή τη φάση τουλάχιστον- θεωρούνται καλές. Φυσικά, αυτό μένει να αποδειχθεί και στις επόμενες συνεδριάσεις…
Καλά νέα και από το μέτωπο των ομολόγων
Όσον αφορά την αγορά των ομολόγων, η εικόνα είναι πολύ καλύτερη απ’ ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αποδόσεις στα 3ετή ομόλογα έχουν υποχωρήσει στο 13,60%, ενώ στα 10ετή βρίσκονται κάτω από το 10%. Στα 5ετή ομόλογα η απόδοση βρίσκεται κάτω από το 13%.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΥΡΩΠΗ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΜΕΤΟΧΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!