Πως θα γίνει η «συντηρητική» κατάσχεση της περιουσίας της Folli Follie

Προσωρινή διαταγή για τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της Folli Follie και πέντε μελών του ΔΣ της εξέδωσε η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, Ειρήνη Κατινιώτη.

Είχαν υποβάλει σχετικά αίτηση τρεις Επενδυτές και μια ξένη εταιρία.

Η προσωρινή διαταγή θα ισχύει μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης και αφορά περιουσιακά στοιχεία μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ. Με αυτή την απόφαση δίνεται η δυνατότητα και σε άλλους επενδυτές να κατοχυρώσουν δικαίωμα αποζημίωσης για χαμένα χρήματα.

Η απόφαση θα στραφεί προφανώς σε ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία καθώς ήδη με δικαστικό βούλευμα έχουν δεσμευθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι θυρίδες και χρηματοπιστωτικά προϊόντα της εταιρίας και 7 μελών του ΔΣ.

Nωρίτερα την Δευτέρα έγινε γνωστί ότι το πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση της Folli Follie για υπαγωγή της σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της.

Συγκεκριμένα η απόφαση στρέφεται κατά της «FOLLI – FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» όπως εκπροσωπείται νόμιμα και κατά των: Δημητρίου Κουτσολιούτσου, Γεωργίου Κουτσολιούτσου, Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, Φραγκίσκου Γρατσώνη και Ειρήνης Νιώτη.

Η προσφυγή απορρίφθηκε καθώς περιελήφθη ως πιστώτρια της Folli Follie, θυγατρική της εταιρία (Finance Luxembourg II SA), γεγονός που κατά το Δικαστήριο δεν προκύπτει από τον κατάλογο των πιστωτών.

Η εκτίμηση αυτή του δικαστηρίου «κόστισε» στη Folli Follie, που πλέον δεν συγκεντρώνει το απαιτούμενο από το νόμο ποσοστό συμφωνίας από τους πιστωτές της, και δεν έχει τη δυνατότητα υπαγωγής της στη διαδικασία προστασίας από τους πιστωτές της.

Η εταιρία είχε ζητήσει την προληπτική προστασία με τη συναίνεση της θυγατρικής της εταιρείας FF Group Finance Luxembourg II SA, η οποία είναι εκδότρια δύο ομολόγων για λογαριασμό της Folli Follie, ύψους 50,4 και 102,4 εκατ. ευρώ που εκπροσωπούν το 28,69% επί των συνολικών υποχρεώσεων της εταιρείας.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, FOLLIE


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!