ΠΟΜΙΔΑ: Απελευθέρωση των παλαιών μισθώσεων μετά τη12ετία

Σταδιακή απελευθέρωση των παλαιών μισθώσεων μέχρις εξάντλησης της 12ετίας, ώστε να μην θιγούν οι υφιστάμενοι ενοικιαστές, και άμεση απελευθέρωση όλων των νέων μισθώσεων προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ),«που θα ωφελήσει τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, χωρίς να φοβούνται τη δεκαεξαετή δέσμευση, τους νέους ενοικιαστές που θα βρουν άμεσα φθηνή επαγγελματική στέγη και τους παλαιούς που θα δουν τα γειτονικά καταστήματα να ξαναζωντανεύουν». «Θα ωφελήσει δηλαδή την κοινωνία ολόκληρη», όπως επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ σε σημερινή ανακοίνωσή της.

«Χιλιάδες ιδιοκτήτες κλειστών καταστημάτων, γραφείων κλπ, είναι πρόθυμοι να τα διαθέσουν στην αγορά ακόμα και με συμβολικά μισθώματα, τους αποτρέπει όμως απόλυτα η υποχρεωτική 16ετής δέσμευση- δήμευση της ιδιοκτησίας τους από την ισχύουσα νομοθεσία σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες έχουν μόνον υποχρεώσεις και οι ενοικιαστές μόνο δικαιώματα» όπως υποστηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ, η οποία επισυνάπτει συγκριτικό πίνακα που κατάρτισε.

Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει επίσης, ότι το σημερινό καθεστώς που διέπει την επαγγελματική στέγη είναι -μαζί με την επαχθή φορολογία- η αιτία για τη οποία, παρά τη μείωση των τιμών, ουδείς σοβαρός επενδυτής εμφανίζεται πλέον για αγορά επαγγελματικών ακινήτων στη χώρα μας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ, ΠΟΜΙΔΑ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!