Categories: Οικονομία

Πωλήσεις Αυτοκινήτων: Ποιες εταιρείες είναι πρώτες -Ποιες δεν έχουν πουλήσει ούτε ένα καινούργιο όχημα

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας έχουν καταφέρει να ταξινομήσουν – πολλά ή λίγα – αυτοκίνητα. Υπάρχουν, ωστόσο, και αυτές που τα μοντέλα τους δεν έχουν καταφέρει να βρουν αγοραστές.

Το αυτοκίνητο συνεχίζει να αποτελεί το κατεξοχήν πολύτιμο εργαλείο για τις καθημερινές μας μετακινήσεις, παρά τα χτυπήματα που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα ο κλάδος εξαιτίας της πανδημίας, της έλλειψης ημιαγωγών και της αποδιοργάνωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το πρώτο 9μηνο του τρέχοντος έτους, την πρώτη θέση σε επίπεδο πωλήσεων στην ελληνική αγορά κατέλαβε η Toyota με 12.030 ταξινομήσεις καινούργιων ΙΧ, ενώ ακολουθούν οι Peugeot και Hyundai με 7.251 και 7.179 ταξινομηθείσες μονάδες αντίστοιχα.

Ισχυρή «οπαδική βάση» έχουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που διαθέτουν τα μοντέλα τους στη χώρα μας, εξαιρούμενων κάποιων εταιρειών που το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2022 δεν μπόρεσαν να σημειώσουν κάποια πώληση καινούργιου ΙΧ.

Πρόκειται για εταιρείες που απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένα «βαλάντια», τα οποία μετά την οικονομική κρίση έχουν χάσει σημαντικό μέρος της αγοραστικής τους δύναμης.

Στις ταξινομήσεις του πρώτου 6μήνου του τρέχοντος έτους, η Ferrari ήταν μία από τις εταιρείες που δεν είχαν καταφέρει να κεφαλαιοποιήσουν την παρουσία τους επί ελληνικού εδάφους (μέσω της Genesis S.A – Κηφισιά)

Οι μηδενικές ταξινομήσεις, μάλιστα, της Ferrari στη χώρα μας δεν ήταν κάτι καινούργιο, αλλά πρόκειται για μια… παράδοση που «κρατούσε» από το 2012. Τον Αύγουστο, ωστόσο, αυτό άλλαξε, μιας και ταξινομήθηκε μία ολοκαίνουργια SF90 Stradale.

Οι εταιρείες με τις μηδενικές ταξινομήσεις

Από την άλλη, συνεχίζουν να είναι αποθαρρυντικές οι επιδόσεις του υπερπολυτελούς brand Rolls-Royce (αντιπροσωπεύεται μέσω του BMW Group). Η βρετανική εταιρεία συνεχίζει να έχει μηδενικές ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη χώρα μας τουλάχιστον από το 2000, από τότε δηλαδή που υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τις πωλήσεις των κατασκευαστών στην ελληνική αγορά.

Μηδέν ταξινομήσεις και για την Bugatti, που εκπροσωπείται από την Kosmocar, όπως και για τις McLaren, Aston Martin και Morgan, με τις δύο πρώτες να μην εισάγονται καν στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 η Aston Martin είχε επιχειρήσει να εξασφαλίσει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, αποκτώντας εκπροσώπηση από την εταιρεία PBS Motion S.A. Το βρετανικό brand άνοιξε κάθετη μονάδα Λ. Αθηνών, στο Αιγάλεω, αλλά το εγχείρημά της δεν καρποφόρησε, και έτσι σήμερα δεν έχει παρουσία επί ελληνικού εδάφους.

Οι ανωτέρω εταιρείες – Aston Martin, McLaren, Rolls-Royce και Bugatti – δεν μπόρεσαν να ταξινομήσουν κάποιο καινούργιο ΙΧ ούτε καθόλη τη διάρκεια του 2021, με μοναδική εξαίρεση τη Morgan η οποία «έβαλε» ελληνικές πινακίδες σε μόλις ένα καινούργιο αυτοκίνητό της.

Ποιες πραγματοποίησαν «αντεπίθεση» το 2022

Μέρος της παραπάνω λίστας – για το σύνολο του 2021 – ήταν και οι Bentley, Maserati και Lamborghini. Το 2022, ωστόσο, οι συγκεκριμένες εταιρείες εξαπέλυσαν την «αντεπίθεσή» τους.

Η Bentley το πρώτο 8μηνο του έτους έχει ταξινομήσει 4 αυτοκίνητα, η Maserati 17 και η Lamborghini 4.

Πηγή: newsauto.gr

Comments are closed.


Recent Posts

Διαθήκη Ζωής: Ο ασθενής επιλέγει ο ίδιος αν και πώς θέλει να κρατηθεί στη ζωή – Τι προβλέπει η νομοθεσία

«Η πρόοδος της ιατρικής τεχνολογίας επιτρέπει πλέον στο ανθρώπινο σώμα να διατηρείται ζωντανό σε συνθήκες που κανονικά θα οδηγούσαν σε…

2 λεπτά ago

Στη Βουλή οι προσεισμικοί έλεγχοι στα δημόσια κτήρια – Οι απαγορεύσεις σε Ζάκυνθο, Μύκονο

Την ανάθεση στο ΤΕΕ, του προσεισμικού ελέγχου σε δημόσια κτήρια προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο νομοσχέδιο…

11 λεπτά ago

Επιχείρηση ΕΜΑΚ: Αίσιο τέλος για παρέα νεαρών στην Ορεινή Αχαΐα

Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό μιας παρέας 4 ατόμων στήθηκε χτες το βράδυ από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας. Οι 4 νεαροί…

20 λεπτά ago

Εκπαιδευτικός τρομοκράτησε μαθητές επειδή μιλούσαν με μέλη της ΚΝΕ

Η ΚΟΒ Ωρωπού καταγγέλλει τη Διεύθυνση του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού για τρομοκράτηση κι εκβιασμό των μαθητών επειδή συνομιλούσαν με μέλη…

28 λεπτά ago

Δημοσιογράφοι με 24ωρη αστυνομική φύλαξη

Πορτοσάλτε, Οικονόμου και Σκάι βρίσκονται υπό αστυνομική φύλαξη με απόφαση της ΕΛΑΣ. Με την εγκληματικότητα στην Αθήνα να βρίσκεται στο…

36 λεπτά ago

Οπαδός της Νάπολι έτρεξε με την πίτσα στα χέρια όταν άρχισαν τα επεισόδια

Πριν από το ματς της Νάπολι με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για τους «16» του Champions League την περασμένη Τετάρτη (15/3)…

43 λεπτά ago