Categories: Οικονομία

Ποια ελληνική τράπεζα δίνει 300 ευρώ μπόνους στους υπαλλήλους της

Στην παροχή εφάπαξ ποσού 300 ευρώ για τους υπαλλήλους της προχωρά η Eurobank, με τα ανώτερα και τα ανώτατα στελέχη να εξαιρούνται από την παροχή.

Η στήριξη θα γίνει με τη χρήση vouchers, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει μία ειδική ενημέρωση στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Eurobank προκειμένου να καθοριστούν οι όροι αλλά και η διαδικασία καταβολής της στήριξης.

Η διοίκηση της τράπεζας ενημερωσε το προσωπικό ότι έλαβε την παραπάνω απόφαση, μετά την σημαντική αύξηση του κόστους ζωής και ως εκ τούτου κατανοεί ότι και οι τραπεζοϋπάλληλοι αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες.

Με αυτόν τον τρόπο η τράπεζα προσφέρει μία επιπλέον στήριξη στους υπαλλήλους της σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο όπου έχει αυξηθεί σημαντικά το κόστος ζωής και οι τιμές τόσο στον ενεργειακό τομέα όσο και στα είδη πρώτης ανάγκης.

Η κίνηση της τράπεζας έρχεται σε μία στιγμή όπου σχεδόν το σύνολο των βασικών αγαθών έχει «δει» τις τιμές να διαμορφώνονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών.

Καταρχήν ικανοποίηση του σωματείου των εργαζομένων

Το σωματείο εργαζομένων της Eurobank εκφράζει την ικανοποίησή του, κάνοντας λόγο για δικαίωση της προσπάθειάς του. Όπως αναφέρει:

«Με το που ανακοίνωσε η Tράπεζα τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του 2021, ζητήσαμε δημόσια (Βλ. ανακοίνωση μας Νο 023/11-03-2022) την έμπρακτη επιβράβευση όλου του Προσωπικού, με αίτημα:

«Τώρα μπορούμε να μιλάμε για εύλογη αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων και επαναφορά των διατακτικών σίτισης (κουπόνια) που είχαν καταργηθεί, λόγω της οικονομικής και τραπεζικής κρίσης».

Για το λόγο αυτό μάλιστα κάναμε μία εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με την Διοίκηση (Φωκίων Καραβίας, Νατάσσα Πασχάλη, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος) στις 19/05/2022 (Βλ. ανακοίνωση μας Νο 048/26-05-2022).

Κλιμακώσαμε την πίεση προς την Τράπεζα με προσωπική ανακοίνωση (Νο 051/01-06-2022) και έκκληση του Προέδρου του Δ.Σ. προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας.

Η επιμονή και η εκ μέρους μας πιεστική επιχειρηματολογία έφεραν θετικά αποτελέσματα για το σύνολο των εργαζομένων της Τράπεζας (εκτός των ανώτερων και ανωτάτων στελεχών που λογικά δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 5% του Προσωπικού), γιατί, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου, κ. Νατάσσα Πασχάλη, εγκρίθηκε από τα όργανα Διοίκησης της Τράπεζας «ΕΦΑΠΑΞ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ VOUCHERS, ΑΞΙΑΣ 300 € ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ», δηλαδή 300 € αφορολόγητα.

Η ικανοποίηση από την Διοίκηση μέρους του αρχικού μας αιτήματος (για την Τράπεζα σημαίνει έκτακτη εκταμίευση περί τα 2 εκατομμύρια €) είναι πολύ θετική εξέλιξη, γιατί η παροχή χορηγείται με ενιαίο και διαφανή τρόπο στο σύνολο σχεδόν του Προσωπικού (εξαιρούνται μόνο υψηλόμισθοί συνάδελφοι) και φυσικά δεν είναι ε π ι λ ε κ τ ι κ ή χορήγηση σε κάποιους, όπως συνηθίζει η Τράπεζα με τα BONUS και τις αυξήσεις, σύμφωνα με το “ M e r i t S y s t e m ” .

Comments are closed.


Recent Posts

Δ. Μάντζος: Ποιος θεώρησε τον Ανδρουλάκη ύποπτο για την εθνική ασφάλεια;

Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει ποιος, πώς και γιατί θεώρησε έναν ευρωβουλευτή, υποψήφιο αρχηγό και ήδη αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού…

1 λεπτό ago

Πτώση 23χρονης στο Αίγιο: Προσπάθησε δεύτερη φορά να βάλει τέλος στη ζωή της

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την 23χρονη που έπεσε από μπαλκόνι του 5ου ορόφου στο Αίγιο και σώθηκε από…

8 λεπτά ago

ΜέΡΑ25: «Μπλοκάρει ο νους στο πόσα ακόμα γίνονται στο σκοτάδι της Μητσοτάκης Α.Ε.»

«Eίναι σαφές και αυτονόητο ότι οι παρακολουθήσεις που με βαριά καρδιά παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός, δεν περιορίζονται στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ…

11 λεπτά ago

Αισχροκέρδεια στα μεταχειρισμένα – Μπαίνει πλαφόν στις τιμές τους

H αγορά μεταχειρισμένου παρουσιάζει μεγάλη άνθηση τους τελευταίους μήνες και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση προς…

13 λεπτά ago

Κ. Χατζηδάκης: H σημαντική μείωση της ανεργίας, έμπρακτη απάντηση σε όσους προσπαθούν να μηδενίσουν το κυβερνητικό έργο

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία τον Ιούνιο (που μειώθηκε στο 12,1% από 12,5% τον…

21 λεπτά ago

Φωτιά στις Σέρρες: Καίγεται δάσος στο χωριό Ορεινή

Φωτιά ξέσπασε στις Σέρρες αποτεφρώνοντας δάσος στο χωριό Ορεινή. Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Στη μάχη με τη φωτιά στις…

21 λεπτά ago