Πλατφόρμα Βραχυχρόνιας Μίσθωσης: Πότε θα κληθούν οι υπόχρεοι να δηλώσουν στοιχεία

  • Απο stergios
  • 15 Ιουλίου 2018 - 12:57
  • Comments Off

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας υποβολής στοιχείων για βραχυχρόνιες μισθώσεις, ξεκινά μετά τις δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Σύμφωνα με την υφυπουργό, σε λίγες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα (Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής) και από εκείνη τη στιγμή «με μια συγκεντρωτική δήλωση θα βάλλουν οι υπόχρεοι όλες τις εισπράξεις από τα μισθωτήρια που έχουν κάνει μέχρι εκείνη την στιγμή, και από κει και μετά θα γίνεται η διαδικασία όπως προβλέπεται».

Όπως διευκρίνισε η κ. Παπανάτσιου «Η υποχρέωση για την δήλωση των εισοδημάτων από την βραχυχρόνια μίσθωση μέσω των πλατφορμών, είναι δεδομένη. Πρέπει να ξέρουν οι ενοικιαστές ότι από τις διασταυρώσεις εμείς θα μπορέσουμε να τους βρούμε. Είμαστε με 3 μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες σε συνεργασία και μπορούμε να έχουμε τα στοιχεία. Μπορούμε πλέον να τα εντοπίσουμε όλα αυτά και θα πρέπει να το ξέρουν και όσοι δεν τα δηλώνουν».

Ωστόσο, θολό παραμένει το τοπίο για το εάν οι υπόχρεοι θα δηλώσουν συγκεντρωτικά στοιχεία που θα αφορούν το 2018 ή και το προηγούμενο έτος 2017, κάτι που δεν διευκρινίστηκε στην συνέντευξη της υφυπουργού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, AIRBNB, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ, ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ, ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ, ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!