Πιτσιλής: Κανονικά οι έλεγχοι στις λίστες Λαγκάρντ & Μπόργιανς -Συμφωνία με θεσμούς

Κανονικά θα συνεχισθεί ο έλεγχος των υποθέσεων που εμπίπτουν στις λίστες Λαγκάρντ αλλά και Μπόργιανς και για τις οποίες υπάρχει ποινικό θέμα, όπως είναι η φοροδιαφυγή. Αυτό προβλέπει η συμφωνία με τους θεσμούς, όπως τονισε κατά τη σημερινή ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

««Σε κάθε περίπτωση, αυτό το καταθέτω επειδή ήμουν παρών και με ενεργό συμμετοχή σε αυτή τη συζήτηση: η συμφωνία που έγινε με τους ξένους δεν αποκλείει τον έλεγχο αυτών των υποθέσεων εφόσον υπάρχει θέμα ποινικό, η μεγάλη δηλαδή φοροδιαφυγή, που είναι και το ζητούμενο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιλής, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Μάκης Μπαλαούρας πρόσθεσε αππαντώντας στην παρατήρηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Κουτσούκου, ότι υπήρξε πίεση από τους δανειστές να παραγραφούν οι έλεγχοι για περίπου 70.000 υποθέσεις από τις συγκεκριμένες λίστες: «Το θέμα αυτό με την πίεση των δανειστών είναι γεγονός, έληξε όμως θετικά για μας».

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΔΑΕ η Αρχή θα θέσει σε προτεραιότητα τις υποθέσεις με βάση το πόσο σημαντικές είναι  και θα προχωρήσει με όλες της τις δυνάμεις στους ελέγχους σε όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΕΓΧΟΙ, ΠΙΤΣΙΛΗΣ, ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!