Πιτσιλής: Αύξηση των δηλωθέντων εσόδων κατά 21% - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
25
Μάι
Back

Πιτσιλής: Αύξηση των δηλωθέντων εσόδων κατά 21%

Δεν θα δείξουμε την παραμικρή ανοχή, είναι αδιανόητο να συμβαίνουν επιθέσεις εναντίον εφοριακών σε ευρωπαϊκή χώρα, υπογράμμισε στην ΕΡΤ ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στην Αγριά Βόλου και προανήγγειλε αυστηροποίηση των σχετικών νομικών κυρώσεων.

Ο Γιώργος Πιτσιλής ανέφερε πως μέχρι τώρα έχουν διενεργηθεί τουλάχιστον 23.000 έλεγχοι και υπάρχει αύξηση κατά 21% των δηλωθέντων εσόδων τους προηγούμενους μήνες, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα φορολογικά έσοδα.

Φέτος το επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων προσαρμόζεται το που προτιμούν να πηγαίνουν οι τουρίστες και διενεργούνται σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, είπε.

Σε σχέση με σημαντικές υποθέσεις όπως στην περίπτωση του εντοπισμού φοροδιαφυγής πεντάστερων ξενοδοχείων όπου αποκαλύφθηκαν αποκλίσεις και ενδείξεις μη έκδοσης αποδείξεων, είπε πως πρόκειται για διαδικασία έρευνας και συλλογής στοιχείων, η οποία οδηγεί στην επιλογή των υποθέσεων προς έλεγχο.

Επίσης είπε ότι οι ακραίες περιπτώσεις παραβατικότητας δεν ξεπερνά το 1% και πως σε περιπτώσεις που διαπιστώθηκε μη υποβολή δηλώσεων, υπήρξε συμμόρφωση των επιχειρήσεων μόλις ειδοποιήθηκαν οι επιχειρήσεις.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!