Πετρέλαιο: Εκτοξεύθηκε το αμερικανικό αργό – Oι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της τιμής
Το υψηλό όριο των 90 δολαρίων το βαρέλι ξεπέρασε το αμερικανικό αργό, τύπου WTI, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2023.
Το Αμερικανικό αργό είχε ξεπεράσει για πρώτη φορά από το 2025 τα 80 δολάρια το βαρέλι την Πέμπτη, ενώ αναμένεται να κλείσει την εβδομάδα με την μεγαλύτερή του ποσοστιαία άνοδο εδώ και 2 δεκαετίες.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου του WTI κινείται αυτή την ώρα στα 90,09 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο +11,27% στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Την ίδια ώρα στο Λονδίνο το Brent Μαΐου κινείται με άνοδο 8,37% στα 92,56 δολάρια το βαρέλι.
Το νέο άλμα στις τιμές του πετρελαίου έρχεται καθώς ο πόλεμος στο Ιράν προκαλεί αναταραχές στις μεταφορές μέσω των Στενών του Ορμούζ, ενώ πετρελαϊκές εγκαταστάσεις έχουν γίνει στόχος των Ιρανών.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της Citigroup η αγορά του αργού πετρελαίου χάνει περίπου 7 με 11 εκατ. βαρέλια την ημέρα στις παγκόσμιες προμήθειες, λόγω της αναταραχής στα Στενά.
Προτεινόμενα άρθρα
10.08.2026 | 09:55
10.08.2026 | 09:47






