ΠΕΤΑ ΑΕ: Συνεργασία με Δ. Πεκίνου για προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων

Στην Κίνα ταξίδεψε αντιπροσωπεία της Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. αποτελούμενη από το Στάθη Ραγκούση, διευθύνοντα σύμβουλο και το δήμαρχο Μάνδρας-Ειδιλίας Γεώργιο Δρίκο, μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας. Οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Τ.Α. ΑΕ συμμετείχαν στην αποστολή που οργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Αθηναίων μετά από πρόσκληση του δημάρχου του Πεκίνου στο πλαίσιο της προώθησης των διμερών, πολιτικών και επιχειρηματικών, σχέσεων μεταξύ των δύο πρωτευουσών.

Η αντιπροσωπεία της Π.Ε.Τ.Α. είχε την ευκαιρία να διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας με τον Δήμο του Πεκίνου και κινεζικούς επιχειρηματικούς ομίλους με στόχο κυρίως την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων σε τομείς ενδιαφέροντος της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και την προώθηση ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας.

Ειδικότερα, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από την Κινεζική πλευρά για την ουσιαστική συμμετοχή στην υλοποίηση του Προγράμματος Εξοικονόμησης Ενέργειας για τον Οδοφωτισμό, τομέα στον οποίο οι Κινέζοι έχουν ήδη αναπτύξει αξιόλογη τεχνογνωσία. Για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας υπογράφτηκε μάλιστα και Μνημόνιο Κοινής Αντίληψης (M.O.U.) μεταξύ της Κρατικής Εταιρίας SUMEC και της ATTICA FINANCE η οποία μετείχε επίσης με εκπρόσωπό της στην αποστολή δεδομένου ότι είναι διαχειρίστρια του υπό ίδρυση Κεφαλαίου Επενδύσεων σε έργα Υποδομών των ΟΤΑ (Κ.Ε.Υ.Ο.).

Η προοπτική μίας αποτελεσματικής Ελληνοκινεζικής Συνεργασίας στους τομείς που ενδιαφέρουν την ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση αναδείχθηκε στην διάρκεια της επίσκεψης και η Π.Ε.Τ.Α Α.Ε. η οποία συμμετέχει ως φορέας υποστήριξης των Ο.Τ.Α. στην αξιοποίηση του Κεφαλαίου Επενδύσεων σε έργα Υποδομών των Ο.Τ.Α είναι έτοιμη να συμβάλλει στην άμεση και δυναμική προώθηση αυτής της προοπτικής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΚΙΝΑ, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΠΕΤΑ ΑΕ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΚΙΝΟΥ, ΔΡΙΚΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!