Περίπου 200 εκατ. ευρώ το κόστος από τις απεργίες της Lufthansa

Ο γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa εκτιμά ότι οι απεργίες που πραγματοποίησε αυτό τον χρόνο το συνδικάτο VC των γερμανών πιλότων θα στοιχίσουν περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ έπειτα και από τις δύο πρόσφατες της τελευταίας εβδομάδας, οι οποίες προκάλεσαν ματαιώσεις χιλιάδων πτήσεων, δήλωσε σήμερα στέλεχος της εταιρείας.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης από πλευράς εσόδων εκτιμούσε ότι το κόστος από τις οκτώ πρώτες απεργίες των πιλότων για το 2014 ανερχόταν σε 160 εκατ. ευρώ, ποσό που αυξάνεται σε 170 εκατομμύρια αν υπολογιστούν και οι απεργίες των εργαζομένων στα αεροδρόμια της χώρας.

«Οι πελάτες μας είναι εξοργισμένοι και βαθύτατα απογοητευμένοι», δήλωσε ο Κέι Κράτκι, στέλεχος της Lufthansa German Airlines σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Φρανκφούρτη. Οι πιλότοι ζητούν να μπορούν να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα, σε ηλικία 55 ετών, με το 60% του μισθού τους (προτού φτάσουν στην επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης των 65 ετών) αλλά οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση για το θέμα αυτό φαίνεται ότι έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

Το συνδικάτο τους, το Vereinigung Cockpit, έχει πραγματοποιήσει δέκα απεργίες αυτό τον χρόνο, περιλαμβανομένων δύο την τελευταία εβδομάδα. Σήμερα συναντάται για να συζητήσει διαμεσοβαλητική πρόταση της Lufthansa.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΟΣΤΟΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, LUFTHANSA


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!