Παροχές σε είδος: Θα δηλώνονται με την τελευταία προσωρινή του Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με οδηγίες της ΑΑΔΕ, όλες οι παροχές σε είδος του κωδικού 15 του αρχείου αναλυτικών εγγραφών για αμοιβές από μισθούς και συντάξεις προς τους εργαζόμενους του άρθρου 13 του ΚΦΕ δύνανται να υποβάλλονται με την τελευταία προσωρινή δήλωση μηνός Δεκεμβρίου του έτους. Συνεπώς όλοι οι υπόχρεοι μπορούν να υποβάλλουν τις παροχές σε είδος με την τελευταία προσωρινή δήλωση του μηνός Δεκεμβρίου.

Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι, δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί και διαφορετικά το θέμα των παροχών σε είδος αναφορικά με τη δήλωσή τους στις προσωρινές δηλώσεις, οπότε η θέση αυτή της ΑΑΔΕ αποτελούσε ουσιαστικά μονόδρομο. Σε κάθε περίπτωση είναι θετική αυτή η εξέλιξη, όμως το αρνητικό είναι πως πέρασαν επτά μήνες μέχρι να ξεκαθαριστεί η αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος γεγονός που δημιούργησε σύγχυση στους επαγγελματίες λογιστές-φοροτεχνικούς.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΟΧΕΣ, ΕΙΔΟΣ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!