Παρέμβαση Μαρινάκη για τη διάσωση του MEGA

Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Τηλέτυπος, μετά από αίτημα της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη, αποφασίστηκε να κατατεθεί αίτημα για θεματική άδεια και να αποφευχθεί το «μαύρο».

Στο παρά πέντε της συνεδρίασης του ΕΣΡ, η οποία πραγματοποιείται σήμερα το πρωί, το ΔΣ του Mega αποφασίζει να κάνει μία κίνηση ματ και να αποφύγει το μαύρο, καταθέτοντας υπόμνημα με το οποίο ζητά από τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου να γίνει δεκτή η δήλωση μεταβολής της φυσιογνωμίας του προγράμματος του σταθμού από ενημερωτικό σε μη ενημερωτικό.

Το συγκεκριμένο υπόμνημα θα κατατεθεί από το ΔΣ της Τηλέτυπος μετά από αίτημα της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και έτσι όλα θα εξαρτηθούν από την συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στο ΕΣΡ.

Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για πλήρη αλλαγή σχεδίων κι έτσι ενώ όλα έδειχναν ότι το «μαύρο» ήταν αναπόφευκτο για το κανάλι, το Mega πλέον δηλώνει ότι επιθυμεί να μπει στον διαγωνισμό των θεματικών αδειών ο οποίος εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο.

Στην επιστολή της η ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ ΑΕ υπεδείκνυε στον πρόεδρο τής ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, Γιώργο Μήτραινα, να υποβάλει στο ΕΣΡ «πρόταση μεταβολής τής φυσιογνωμίας τού σταθμού από ενημερωτικό σε μη ενημερωτικό» –«μεταβολή που», όπως σημείωνε, «έχει επέλθει εν τοις πράγμασι από τον Οκτώβριο 2016, δεδομένου ότι έκτοτε ο σταθμός αφενός μεν δεν εξέπεμπε δελτία ειδήσεων ή άλλες ειδησεογραφικές και εν γένει ενημερωτικές εκπομπές, αφετέρου δε το περιεχόμενό του αποτελούνταν αποκλειστικά και μόνο από τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας, γενική ψυχαγωγία και κινηματογραφικές ταινίες και ήταν, κατά συνέπεια, εξ ολοκλήρου περιεχόμενο μη ενημερωτικό γενικής στόχευσης».

Στην επιστολή απάντησε με δική του επιστολή ο κ. Μήτραινας, σημειώνοντας ότι η δήλωση μεταβολής τής φυσιογνωμίας του Mega μπορεί να υποβληθεί αύριο Δευτέρα 5 Μαρτίου κατά την ακρόαση, στην οποία έχει κληθεί η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ με θέμα «την κατά νόμο διακοπή λειτουργίας λόγω μη συμμετοχής του στη διαγωνιστική διαδικασία για την αδειοδότηση εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα».

Και πρόσθεσε: «Με ικανοποίηση σημειώνουμε ότι η επιστολή σας σηματοδοτεί την ανάληψη από την ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΑΕ της διαχείρησης και εξυγίανσης της εταιρείας και του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Όπως θα γνωρζετε είναι απαραίτητο η εταιρεία σας να καταθέσει άμεσα το επιχειρηματικό σχέδιο, ώστε να μη χρειαστεί το διοικητικό συμβούλιο να δηλώσει παύση πληρωμών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η πρόταση που καταθέσατε αποτελεί σημαντική εξέλιξη και δίνει προοπτική στην εταιρεία. Για το λόγο αυτό θα ενημερώσουμε τους εργαζόμενους, μετόχους και πιστωτές.

Για τη διευκόλυνση του έργου σας τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θέτουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή σας. Αναμένουμε άμεσα τις προτάσεις σας για τις αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο και το επιχειρηματικό σχέδιο διάσωσης του Mega».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, MEGA


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!