Παρατείνεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τους κατοίκους της Κω

Παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κατοικία ή την επαγγελματική τους έδρα στην Κω.

Σχετική απόφαση υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, λόγω του ισχυρού σεισμού που έπληξε σήμερα το νησί.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται ότι «επιπροσθέτως θα ληφθούν και άλλα μέτρα διευκόλυνσης για τους πολίτες της Κω σχετικά με τις προθεσμίες των φορολογικών τους υποχρεώσεων, τα οποία και θα ανακοινωθούν άμεσα».

ΑΑΔΕ: Οι κάτοικοι της Κω να αγνοήσουν μηνύματα για εκπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων τους

Οι κάτοικοι της Κω, που ενδεχομένως λάβουν μήνυμα για εκπρόθεσμη υποβολής της δήλωσής τους, δεν πρέπει να το λάβουν υπόψη, αναφέρει ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

«Σε συνέχεια της σημερινής απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών για παράταση των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές, διευκρινίζεται ότι οποιοδήποτε μήνυμα περί εκπρόθεσμης υποβολής, σε περίπτωση που αυτό εμφανιστεί για τεχνικούς λόγους, σε κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Σημειώνεται ότι με την απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κατοικία ή την επαγγελματική τους έδρα στο νησί.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΚΩΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!