Παράταση στο πρόγραμμα «Ηρακλής» – Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

  • Απο Aftodioikisi News
  • 19 Φεβρουαρίου 2021 - 12:35
  • Comments Off

Την παράταση και επέκταση του σχεδίου «Ηρακλής» που, όπως υποστήριξε, οδηγεί σε σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων καθώς και νέο πρόγραμμα «Γέφυρα» για την στήριξη όσων έχουν πληγεί από την πανδημία, εξήγγειλε σήμερα ο Χρήστος Σταικούρας.

Το σχέδιο «Ηρακλής»

Όπως τόνισε ο υπουργός η κυβέρνηση «έχει έχουμε αναπτύξει στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, προτιθέμεθα να προβούμε στις αναγκαίες ενέργειες για την παράταση και επέκταση του πετυχημένου σχήματος «Ηρακλής».

Στο σχέδιο «Ηρακλής», το οποίο ψηφίστηκε προς το τέλος του 2019, σύμφωνα με τον υπουργό, «έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτή όλες οι συστημικές τράπεζες, προσελκύοντας διεθνείς επενδυτές. Εκτιμάται ότι θα επιτύχουμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μείωση «κόκκινων» δανείων περίπου 32 δισ. ευρώ, ή πλέον του 40% του συνόλου κατά τη ολοκλήρωση των συναλλαγών»

Την επιτυχία του «ΗΡΑΚΛΗ» την αναγνωρίζουν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες, εντός και εκτός Ελλάδας, με πιο πρόσφατη ανακοίνωση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»

Παράλληλα, ο κ. Σταικούρας τόνισε ότι δρομολογείται η η υλοποίηση ενός νέου προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα, όπως τόνισε ο υπουργός, « θα παρέχει επιδότηση μεγάλου μέρους της δόσης επιχειρηματικών δανείων, για διάστημα 8 μηνών προκειμένου να δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις.  Επιλέξιμες θα είναι μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επιχειρηματιών, οι οποίες έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία και πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια επιλεξιμότητας.

Όπως και στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ για την 1η κατοικία, έτσι και στο νέο πρόγραμμα, παρέχουμε επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, με υψηλά ποσοστά επιδότησης, που φτάνουν στο 90% της δόσης.

Ενώ σε όσους έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο παρέχουμε επιδότηση έως 80% της δόσης, προκειμένου να τα ρυθμίσουν και να αποφύγουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Η επιδότηση θα καλύπτει τόσο το κεφάλαιο όσο και τους τόκους του δανείου. Η διαδικασία θα είναι απλή, γρήγορη και πλήρως ηλεκτρονική, χωρίς να απαιτούνται δικαιολογητικά.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ, 1/3 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]