Παραπομπή σε δίκη για τον Λ. Λαυρεντιάδη και άλλων 33

Προσωρινά κρατούμενος παραμένει ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που παραπέμπει τον ίδιο και 33 συγκατηγορουμένους του για την υπόθεση της PROTON BANK σε δίκη και διατάσσει την παραμονή, στη φυλακή, όσων εκ των κατηγορουμένων κρατούνται.

Με το βούλευμά του, (αριθμ 695/2014) το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων της PROTON BANK τόσο τον θεωρούμενο πρωταγωνιστή της υπόθεσης, όσο και επιχειρηματίες, αλλά και στελέχη της τράπεζας της επίμαχης περιόδου. Μεταξύ των 33 συγκατηγορουμένων του κ. Λαυρεντιάδη είναι οι Τρύφωνας Κολίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, αλλά και οι καταζητούμενοι Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του, Γιώργος.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση των θεωρούμενων επισφαλών δανειοδοτήσεων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, που φαίνεται να κατέληξαν σε εταιρείες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, αφορούν συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη και απιστία.

Οι εφέτες απαλλάσσουν από όλες τις κατηγορίες, που είχαν απαγγελθεί, πέντε πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας, ο οποίος είχε βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης εξαιτίας ενός εμβάσματος από κυπριακή τράπεζα του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη για αγορά ποσοστού μετοχών ΜΜΕ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΙΚΗ, ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ, ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!