παράκτιο-αττικό-μέτωπο-να-μην-κλείσει-176412
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 16.03.2015 | 21:14

Παράκτιο Αττικό Μέτωπο: Να μην κλείσει η εταιρεία λέει το Διοικητικό Συμβούλιο

«Την πλήρη αντίθεσή του στην πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει και να θέσει σε εκκαθάριση την εταιρία» εκφράζει το διορισμένο από την προηγούμενη κυβέρνηση διοικητικό συμβούλιο της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο». Σε σχετική ανακοίνωση «η εν λόγω πρωτοβουλία είναι σε λάθος κατεύθυνση και προφανώς οφείλεται σε ελλιπή πληροφόρηση για τους πραγματικούς σκοπούς και το ρόλο της εταιρίας».

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ενοποιήσει σε ενιαίο φορέα την κρατική περιουσία. Ηδη έχει ανακοινώσει τη συγχώνευση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) καθώς και τη θέση σε εκκαθάριση της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο».

Στο Δ.Σ. της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» θεωρούν πως «μόλις 2 χρόνια από τη σύσταση και λειτουργία της Εταιρίας, σκοπός της οποίας υπήρξε ο για πρώτη φορά ενιαίος σχεδιασμός αξιοποίησης και εκμετάλλευσης της περιοχής από το ΣΕΦ μέχρι το Σούνιο, ο εν λόγω φορέας, ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις της πολυνομίας και γραφειοκρατίας, διαχειρίστηκε με επιτυχία τις υφιστάμενες συμβάσεις και υποχρεώσεις, διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στην καθημερινή επίλυση προβλημάτων και στην απαραίτητη προεργασία για την εκπόνηση του σχετικού σχεδίου».

Στα πλαίσια αυτά «εντάξαμε ως απαραίτητους και πολύτιμους συνεργάτες όλους τους εμπλεκόμενους ΟΤΑ, προκειμένου να συνδράμουν και να συνδιαμορφώσουμε, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, το κοινό μας μέλλον. Σημειώνουμε ότι η λειτουργία της εταιρίας (ΔΕΚΟ) διασφαλίζει ότι τα έσοδα, από την αξιοποίηση της μοναδικού κάλλους και αξίας περιοχής, κατευθύνονται αποκλειστικά στην ελληνική οικονομία και όχι στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, όπως επιθυμούσαν οι δανειστές, μέσω της λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ».

Κατά το Δ.Σ. «η κυβερνητική πρωτοβουλία δεν αφαιρεί μόνο την αναπτυξιακή προοπτική που δημιουργήθηκε με τη σύσταση της Εταιρίας, αλλά, εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, αδιαφορεί και για την τύχη των 29 εργαζομένων της, που πρέπει να αντιμετωπιστούν με όρους ισονομίας και αίσθησης δικαίου. Τέλος επισημαίνουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι προϊόν διαβούλευσης ή ευρύτερου προβληματισμού, αλλά εκδηλώθηκε ξαφνικά και με τρόπο που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά».