Π. Θεσσαλίας: 51% έκπτωση σε έργο για οδική σύνδεση Καλαμπάκας-Π. Ηπείρου - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
18
Οκτώβριος
Back

Π. Θεσσαλίας: 51% έκπτωση σε έργο για οδική σύνδεση Καλαμπάκας-Π. Ηπείρου

Υπεγράφη στο δημαρχείο Καλαμπάκας από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, παρουσία του δημάρχου Καλαμπάκας Δημήτρη Σακελαρίου, η σύμβαση του έργου «Βελτίωση και ασφαλτόστρωση οδού Ανθούσα – Μπάρος (όρια Νομού Τρικάλων – σύνδεση με Καλλαρύτες) προϋπολογισμού 960.000 ευρώ. Κατά τη δημοπράτηση του έργου, αναδείχθηκε ανάδοχος η εργοληπτική επιχείρηση Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης και ΣΙΑ ΟΕ – Τεχνική Εταιρεία με ποσοστό έκπτωσης 51%, η οποία δεσμεύθηκε να παραδώσει το έργο μέσα σε ένα μήνα.

Με την εργολαβία, προβλέπεται να γίνουν εργασίες σε δρόμο συνολικού μήκους 9 χιλιομέτρων και προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε ένα μήνα. Το έργο χρηματοδοτείται από τα προγράμματα ΣΑΝΑ 3 και ΚΑΠ 2012.

«Είναι ένας δρόμος ιδιαίτερα σημαντικός, η κατασκευαστική εταιρεία πρόκειται να παραδώσει το έργο μέσα σε ένα μήνα και ο δρόμος αυτός ενώνει τα Τρίκαλα την Θεσσαλία με την Ήπειρο και το Μέτσοβο. Ένας δρόμος με μεγάλη σημασία για την ασφάλεια των κατοίκων και των ανθρώπων που μετακινούνται στην περιοχή. Και ότι στη χειρότερη περίοδο της πρόσφατης ιστορίας της Ελλάδας, διαθέτουμε πόρους σε έργα υποδομής με μεγάλο εισοδηματικό πολλαπλασιαστή και ανάλογα χειροπιαστά αποτελέσματα στο κοινωνικό σύνολο», δήλωσε σχετικά ο Κ. Αγοραστός.

«Ξεκινάει το έργο από τη διασταύρωση της Ανθούσας και μέσω αυτού του δρόμου οδηγούμαστε στους Καλλαρύτες μέχρι το Μπάρος και από εκεί και πέρα πιστεύουμε και από την Περιφέρεια Ηπείρου να τελειώσει οριστικά για να είναι εύκολη η πρόσβαση από Θεσσαλία προς Ήπειρο», σημείωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμπάκας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!