Π. Κρήτης: Με το «βλέμμα» στραμμένο στην αμερικανική τουριστική αγορά - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Π. Κρήτης: Με το «βλέμμα» στραμμένο στην αμερικανική τουριστική αγορά

Η προώθηση και ανάπτυξη του Κρητικού τουρισμού στην Αμερική, η αύξηση των εξαγωγών των ποιοτικών ντόπιων προϊόντων στις ΗΠΑ, όπως επίσης οι δυνατότητες που υπάρχουν για επενδύσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον αμερικανό πρέσβη Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, ο οποίος επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης.

Όπως ανέφερε στον αμερικανό πρέσβη ο περιφερειάρχης Κρήτης, θα πρέπει να ενδυναμωθεί ο εισερχόμενος τουρισμός από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και την Κρήτη, όπως επίσης να προωθηθούν τα αγροτικά μας προϊόντα στην Αμερικανική αγορά, για να γίνει ακόμα περισσότερο γνωστή η μοναδική στον κόσμο Κρητική διατροφή. Ο αμερικανός πρέσβης αναγνώρισε ότι η Ελλάδα και η Κρήτη προσφέρεται για διακοπές όλο τον χρόνο, εξήρε την φιλοξενία, τις ομορφιές, τον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού, ενώ αναφέρθηκε και στις αναπτυξιακές-επενδυτικές δυνατότητες που υπάρχουν.

Επίσης ο περιφερειάρχης είχε τη δυνατότητα να αναλύσει στον Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Κρήτη, και κάλεσε τις αμερικανικές εταιρίες κρουαζιέρας να εντάξουν στα δρομολόγια τους τα λιμάνια του νησιού, ή να αποτελέσουν ακόμα και “Home Port” για αυτές.

Συζητώντας εξάλλου οι δυο άνδρες την εξέλιξη της οικονομικής ύφεσης στην Ευρώπη, και ειδικότερα στον Ευρωπαϊκό Νότο, ο αμερικανός πρέσβης επανέλαβε την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης και του προέδρου Ομπάμα, ότι θα πρέπει να στηριχθούν οι χώρες της Ε.Ε. και ειδικότερα η Ελλάδα ώστε να ξεπεράσουν τις συνέπειες τις οικονομικής κρίσης. Ο αμερικανός πρέσβης πρόκειται να επισκεφθεί ακόμα τα Χανιά και τη Βάση της Σούδας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!