Π. Δυτ. Μακεδονίας: Το προγράμμα DESUR για τις ΜΜΕ

Η βελτίωση των περιφερειακών πολιτικών προκειμένου να προωθηθεί η υπεύθυνη καινοτομία των Μικρομεσαίων Eπιχειρήσεων μέσω της ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ όλων των εταίρων αποτελεί τον στόχο του ευρωπαϊκού προγράμματος DESUR στο οποίο συμμετέχει και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μαζί με εταίρους από την Ιταλία, Σλοβενία, Λιθουανία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ουγγαρία.

Όπως υπογράμμισε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την συνάντηση των εταίρων του προγράμματος στην Κοζάνη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Σβώλης, στην περιφέρεια υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τα ζητήματα της βιώσιμης ανάπτυξης, της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τόνισε, δε, ότι οι επιχειρήσεις συχνά δεν διαθέτουν τους πόρους και την αναγκαία ευαισθητοποίηση για τη θέσπιση βιώσιμων πρακτικών, με τα στελέχη και το προσωπικό των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να εκπαιδεύονται σε ορθές πρακτικές που σχετίζονται με τις πολιτικές και τα εργαλεία.

Σημειώνεται ότι οι εταίροι του προγράμματος θα επισκεφθούν μέσα στο επόμενο διήμερο επιχειρήσεις της περιοχής με στόχο την ανάδειξη των καλών πρακτικών και την ανταλλαγή απόψεων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΣΒΩΛΗΣ, DESUR


Αφήστε μια απάντηση