ΟΒΣΘ: «Όχι» στα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

Να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους την Κυριακή καλεί τα μέλη της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), υπενθυμίζοντας ότι διαφωνεί πλήρως με τη λειτουργία τους τις Κυριακές, κατόπιν και της απόφασης, που έλαβαν τα σωματεία που την απαρτίζουν, στη διευρυμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της, στις 29 Οκτωβρίου.

«Το 90% των συναδέλφων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων λέει ‘όχι’ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Αναρωτιόμαστε για ποιον ‘πελάτη’ θα πρέπει να συμμορφωθούμε στο νέο νόμο και να ανοίξουμε τα καταστήματά μας στις 3/11/2013. Δεν αναρωτιόμαστε καθόλου ποιον εξυπηρετεί η κατάργηση της αργίας της Κυριακής: τα πολυκαταστήματα και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα», υποστηρίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, που υπογράφουν ο πρόεδρος, Γιάννης Παπαργύρης και ο γενικός γραμματέας, Γιάννης Καραπινίδης.

Στη συνεδρίαση της 29ης Οκτωβρίου, αποφασίστηκε ακόμη η συμμετοχή των μελών της ΟΒΣΘ στις κινητοποιήσεις, που έχει εξαγγείλει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) για τις 6 Νοεμβρίου. «Τις επόμενες μέρες η διοίκηση της Ο.Β.Σ.Θ. θα αναλάβει πρωτοβουλία καλώντας σε σύσκεψη και τους άλλους φορείς των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων του νομού μας, για τον καθορισμό κοινής δράσης στην κινητοποίηση», υπογραμμίζεται σε έτερη ανακοίνωση.

Το χειμερινό ωράριο 2013-2014 ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος

Στο μεταξύ, με δική της ανακοίνωση, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) προτείνει στα μέλη του το ακόλουθο χειμερινό ωράριο, το οποίο θα ισχύσει από την Παρασκευή μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2014:

ΔΕΥΤΕΡΑ 12:00 – 20:00

ΤΡΙΤΗ 10:00 – 20:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 10:00 – 20:00

ΠΕΜΠΤΗ 10:00 – 20:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 – 20:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 – 17:00

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!