ομολογία-σκυλακάκη-αυξημένες-τιμές-961699
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 12.04.2022 | 15:41

Ομολογία Σκυλακάκη: «Αυξημένες τιμές ενέργειας τα επόμενα χρόνια»

O Θόδωρος Σκυλακάκης από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως «δεν είναι εύκολη η πορεία και η ταχεία απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, σημαίνει αυξημένες τιμές ενέργειας τα επόμενα χρόνια». Σημειώνοντας μάλιστα πως «θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή την πραγματικότητα». Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παρατήρησε πως παράλληλα πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στις ευρωπαϊκές μας δεσμεύσεις, τονίζοντας ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο χρέος και άνοδος των επιτοκίων που κάνει πιο περίπλοκο τον δανεισμό.

Την ίδια στιγμή ο Θ. Σκυλακάκης, αναφερόμενος στην δέσμευση Μητσοτάκη για φορολόγηση 90% των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, και αφού πρώτα ζήτησε μικρή υπομονή, σημείωσε πως η σχετική διάταξη θα έρθει σύντομα στη Βουλή.

«Μία- μία εταιρεία, μία- μία ημέρα. Θα τα διαπιστώσουμε και θα τα φορολογήσουμε και δεσμευόμαστε ως κυβέρνηση ότι και το τελευταίο ευρώ από τα υπερκέρδη θα το επιστρέψουμε στον καταναλωτή» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναφέροντας ότι η ΡΑΕ με ταχύτητα και διαφάνεια θα φέρει την δουλειά σε πέρας.

«Δεν είναι και εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς»

Η αναφορά Σκυλακάκη στο ζήτημα της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας έφερε την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Δεν είναι εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς να υπολογίσετε τα υπερκέρδη. Να σας δώσω τους παλιούς μου φοιτητές να σας το υπολογίσουν».

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε επίσης πως ο Εμμανουέλ Μακρόν καλεί κάθε μέρα τους ηλεκτροπαραγωγούς και «τους ρωτάει πόσο είναι το κόστος και τους δίνει το κέρδος».

«Μη ζητάτε από εμάς υπομονή. Ζητήστε από τους δικούς σας ψηφοφόρους που άλλα άκουσαν στις εκλογές και άλλα βλέπουν. Και είτε γελάνε είτε κλαίνε» είπε κλείνοντας, τρος την κυβερνητική πλευρά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.