Ομόλογα: Στο 2,38% η απόδοση του 10ετους

Σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα κινείται η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, γεγονός που ενθαρρύνει και τον ΟΔΔΗΧ να κάνει μεγάλα σχέδια για την επομένη των εκλογών.

Με τη φόρα που δίνουν οι συνθήκες στο διεθνές περιβάλλον, οι τιμές των ελληνικών τίτλων ενισχύονται αισθητά και οι αποδόσεις υποχωρούν σε επίπεδα, που δεν είχαμε δει ποτέ ούτε προ κρίσεως.

Στις 11:40 πμ η απόδοση του 10ετους διαμορφώνεται στο 2,38%, μειωμένη κατά 10 μονάδες βάσης ή 3,99% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Παρά το γεγονός ότι και η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού κινείται κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, το spread στο επιτόκιο των δύο έχει κλείσει στις 269 μονάδες βάσης.

Την ίδια ώρα η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί στο 1,24%, ενώ του διετούς είναι σταθερά κάτω από το 1,1%.

Το ράλι για τα ελληνικά ομόλογα δεν προβλέπεται να ανακοπεί πριν από τις εκλογές. Μάλιστα πολλοί εκτιμούν οτι αμέσως μετά την κάλπη μπορεί να λάβει και νέα ώθηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόδοση του δεκαετούς έχει μειωθεί κατά 104 μονάδες βάσης μόνο τον τελευταίο μήνα, ενώ είναι μειωμένη κατά σχεδόν 200 μονάδες βάσης σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΠΟΔΟΣΗ, ΟΜΟΛΟΓΑ, 10ΕΤΟΥΣ, 2.38%


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!