ΟΛΠ: Περισσότερα από 700 κρουαζιερόπλοια αναμένονται εντός του 2022 - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
27
Νοέμβριος
Back

ΟΛΠ: Περισσότερα από 700 κρουαζιερόπλοια αναμένονται εντός του 2022

Πάνω από 700 κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων ποσοστό άνω του 60%, αφορούν αφίξεις επιβίβασης (homeport), αναμένονται να αφιχθούν στο λιμάνι του Πειραιά το 2022, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΛΠ, με βάση τις προκρατήσεις. Το 2019, πριν την έναρξη της πανδημίας, εξυπηρετήθηκαν 622 κρουαζιερόπλοια.

Η ΟΛΠ ΟΛΠ-0,55% ΑΕ επισημαίνει πως η δυναμική επανεκκίνηση της κρουαζιέρας είναι εμφανής, αφού έχει επιτευχθεί ποσοστό ανάκαμψης περίπου 60% το 2021, σε σύγκριση με το 2019 ως προς τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων. Το 2020 σημειώθηκε μείωση 88% σε σχέση με το 2019, λόγω της πανδημίας. Αντιθέτως, για το 2022 αναμένεται αύξηση 118% σε σχέση με το 2019.

Παράλληλα, το 2022 αναμένονται και νέες αφίξεις εταιρειών στο λιμάνι του Πειραιά, όπως η Virgin Cruises και η Ritz-Carlton Yacht Collection. Περίπου το 60% αφορά κρουαζιέρες homeport, οι οποίες συμβάλλουν θετικά στην τοπική και εθνική οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Yu Zenggang, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας, τονίζοντας ότι «η άμεση και ταχεία επανεκκίνηση της κρουαζιέρας αποδεικνύει τη δυναμική του λιμένος Πειραιά λόγω των υψηλών παρεχόμενων υπηρεσιών του, της υποστήριξης που προσέφερε κατά τη διάρκεια της πανδημίας στις εταιρείες κρουαζιέρας, όσο προφανώς και της μοναδικής του κομβικής θέσης. Είναι βέβαιο ότι με το πέρας της πανδημίας, το λιμάνι του Πειραιά θα αναδειχθεί ξανά σε ένα από τα καλύτερα λιμάνια της Μεσογείου και της Ευρώπης και θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδας στην Ευρώπη».

Ο Yu Zenggang επισήμανε ότι οι αναμενόμενες αφίξεις θα πραγματοποιηθούν με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας και ασφάλειας έναντι της Covid-19.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!