Categories: Οικονομία

Οι πωλήσεις 5G smartphones ξεπέρασαν για πρώτη φορά αυτές των 4G

Προς τη νέα γενιά κινητών επικοινωνιών 5G κινείται ταχύτατα ο πλανήτης και η αγορά τεχνολογίας ΄σύμφωνα με το ΣΕΠΕ. Τον Ιανουάριο του 2022, η παγκόσμια αγορά έφτασε ένα σημαντικό ορόσημο: για πρώτη φορά οι πωλήσεις 5G smartphones ξεπέρασαν τις πωλήσεις κινητών τεχνολογίας 4G.

Τον Ιανουάριο η αγορά smartphones είδε ένα ορόσημο: τις πωλήσεις 5G συσκευών να ξεπερνούν αυτές των 4G smartphonesΗ διείσδυση των πωλήσεων smartphones, που υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G, έφτασε το 51% παγκοσμίως τον Ιανουάριο του 2022, ξεπερνώντας τη διείσδυση των smartphone 4G για πρώτη φορά. Σύμφωνα με το “Global Monthly Handset Model Sales Tracker” της Counterpoint Research, η Κίνα, η Βόρεια Αμερική και η Δυτική Ευρώπη ήταν οι μεγαλύτεροι μοχλοί αυτής της ανάπτυξης στις πωλήσεις 5G smartphones.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι η Κίνα είχε την υψηλότερη διείσδυση 5G στον κόσμο τον πρώτο μήνα του 2022, με 84%. “Η προώθηση του 5G από τις κινεζικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, σε συνδυασμό με την ετοιμότητα των κατασκευαστών να προμηθεύουν τους καταναλωτές με 5G smartphones σε ανταγωνιστικές τιμές, ήταν οι παράγοντες που επιτρέπουν αυτούς τους εντυπωσιακούς ρυθμούς διείσδυσης της νέας τεχνολογίας”, εξηγεί στο report της η Counterpoint Research.

Η διείσδυση των 5G smartphones, στις αρχές του τρέχοντος έτους, μεταφραζόταν ποσοστιαία για τη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη σε 73% και το 76% αντίστοιχα. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι η Apple είναι ο κατασκευαστής, που κυριαρχεί στη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη με μερίδιο πωλήσεων άνω του 50% και 30% αντίστοιχα.

Ατμομηχανή πωλήσεων

Η Βόρεια Αμερική και η Δυτική Ευρώπη είναι οι δύο αγορές, οι οποίες από το 2020 βλέπουν μια σταθερή αύξηση των πωλήσεων 5G smartphones. Αυτές οι δύο περιοχές αναμένεται – σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών – να συνεχίσουν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στις πωλήσεις 5G παγκοσμίως.

Σε επίπεδο τιμών, τα smartphone Android 5G εισήλθαν στην κατηγορία των τιμών μεσαίας προς υψηλή ($250-$400) και τώρα πέφτουν στο εύρος τιμών των $150-$250, συνεισφέροντας το ένα πέμπτο των πωλήσεων 5G παγκοσμίως τον Ιανουάριο.

Η περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού, όπως και η Μέση Ανατολή και η Λατινική Αμερική, είναι οι επόμενοι τομείς εστίασης για τους εδραιωμένους κατασκευαστές κινητών να αναπτύξουν προϊοντικά την κατηγορία των 5G smartphones. Τα μοντέλα 5G στην κατηγορία τιμών κάτω των $150 είναι το πιο δυναμικό κομμάτι τις αγορές για τις παραπάνω περιοχές, στις οποίες επί του παρόντος κυριαρχεί το 4G.

Διαθεσιμότητα

Η ταχεία διείσδυση των συσκευών 5G ακολουθεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη γενιά δικτύων κινητών επικοινωνιών, που είναι το 5G. Μέχρι τα τέλη του 2022, παρά τη συνεχιζόμενη πανδημική κρίση, οι 5G συνδέσεις αναμένεται να ξεπεράσουν το φράγμα του 1 δισ. σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της GSMA (Global System for Mobile Communications Association), οι συνδέσεις 5G θα υπερβούν τα 2 δισ. έως 2025. Μάλιστα, έως τα τέλη του 2025, το 5G θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ¼ (25%) των συνολικών συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, ήτοι τριπλάσιο ποσοστό έναντι του 2021, όταν έφθανε μόλις το 8%.

Από την ίδια ανάλυση της GSMA (Mobile Economy Report 2022) προκύπτει ότι περισσότεροι από 2 στους 5 πολίτες, παγκοσμίως, θα έχουν έως τα τέλη του 2025 πρόσβαση σε 5G δίκτυα. “Αυτή η άνευ προηγουμένου ανάπτυξη αντιπροσωπεύει την ταχύτερη διείσδυση δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε σύγκριση με το 3G και το 4G”, αναφέρει η σχετική ανάλυση.

Comments are closed.


Recent Posts

ΣΟΚ στην Ηλιούπολη με αμάξι που «καβάλησε» διαχωριστική νησίδα

Από θαύμα σώθηκε οδηγός ΙΧ η οποία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της στην Ηλιούπολη και αφού καβάλησε την διαχωριστική…

20 δευτερόλεπτα ago

Ο ΠΟΥ κατηγορεί τον Έλον Μασκ για fake news

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατηγόρησε σήμερα τον Έλον Μασκ, χωρίς να τον κατονομάσει, για διασπορά «ψευδών ειδήσεων» αφού ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας με ανάρτησή…

3 λεπτά ago

Γκλέτσος: Eπιδεικνύει γιαούρτι… Μητσοτάκη

Ο Απόστολος Γκλέτσος «ξαναχτυπά» λίγες ώρες μετά τα δημόσια σχόλια που έκανε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, λίγο πριν την περιοδεία του πρωθυπουργού στη…

13 λεπτά ago

Κάτοικοι Εξαρχείων για Μπακογιάννη: Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Δήμος Αθηναίων;

Σήμερα Δευτέρα 20 Μάρτη, ήταν προγραμματισμένη συζήτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής για την επανέναρξη των έργων στον Λόφο Στρέφη μέχρι…

20 λεπτά ago

Λαμία: Ελεύθερος με όρους 63χρονος που είχε ολόκληρο οπλοστάσιο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ένας 63χρονος από τη Φθιώτιδα. Στην κατοχή του η Ασφάλεια Λαμίας βρήκε…

24 λεπτά ago

Ο Δήμος Ιλίου συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Στην «Ώρα της Γης», μια παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή, συμμετέχει ο Δήμος Ιλίου, σβήνοντας…

26 λεπτά ago