Οι Λακωνικοί Κήποι αναδεικνύουν την αξία του τοπικού πορτοκαλιού και το ταξιδεύουν εκτός συνόρων

Οι Λακωνικοί Κήποι Α.Ε., μία αμιγώς ελληνική εταιρία, δημιουργήθηκε αρχικά από την ανάγκη Ολικής Κάλυψης των Αναγκών της βιομηχανίας χυμοποίησης, όπως  για παράδειγμα το χυμοποιείο της BIOFRESH και κυρίως για την μεγάλη ανάγκη των αγροτών για σύγχρονες λύσεις αλλά και διεξόδους της καλλιέργειας τους.

Βασικό αντικείμενο της εταιρίας είναι η παραγωγή συμβατικού φρεσκοστυμμένου – NFC χυμού Πορτοκαλιού στις μεγαλύτερες εμφιαλωτικές μονάδες της Ελλάδος και της Ευρώπης. Ο σκοπός των Λακωνικών Κήπων είναι με την πολυμετοχικότητα των παραγωγών να υπάρχει έξοδος προς τις αγορές του εξωτερικού.

all bottles

Πέραν του σεβασμού προς την παράδοση της Λακωνικής γης, οι Λακωνικοί Κήποι εφαρμόζουν και την τεχνολογική ανάπτυξη, ώστε ο ντόπιος παραγωγός να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τη διαδικασία, τα στάδια και την εξέλιξη της παραγωγής, όπως που είναι τα συνεργία συγκομιδής, πότε θα γίνει η συγκομιδή, ποιοτικά στοιχεία για την σοδειά του και άλλα. Τα στοιχεία αυτά μπορεί άμεσα να τα συλλέγει μέσα από την εταιρική ιστοσελίδα της εταιρίας.

Επιπροσθέτως, υπάρχει συνεχής εκπαίδευση προς τον τοπικό αγρότη ώστε να γνωρίζει και να αποφασίζει ό,τι είναι πιο αποδοτικό για εκείνον.

Οι Λακωνικοί Κήποι δραστηριοποιούνται α) στην αξιοποίηση γης για την δημιουργία ιδιωτικών καλλιεργειών βιολογικού και συμβατικού πορτοκαλιού, β) στη συνεργασία με τοπικά θερμοκήπια για τον καλύτερο εφοδιασμό των αγροτών (πιο αποδοτικά και ανθεκτικά δέντρα και ποικιλίες φρούτων) και γ) στην αναδιοργάνωση των καλλιεργειών με την εισαγωγή νέων ποικιλιών με περισσότερη αντοχή στον παγετό, καλύτερη απόδοση χυμού ανά καρπό και άλλα.

Η εταιρία συμμετέχει στις ακόλουθες εταιρείες:

  • Χυμοποιητήριο BIOFRESH AE – 18%
  • Project εμφιαλωτηρίου FRESHLAND – 25%
  • Εξαγωγή Βιολογικών φρούτων ROYAL FRUIT HELLAS -15%
  • Βιολογικά Προϊόντα Λακωνικοί Βιοκήποι – 100%

Η εξωστρέφεια είναι βασικό χαρακτηριστικό της εταιρίας, καθώς μέσω της εταιρίας Biofresh, οι Λακωνικοί Κήποι διεισδύουν σε 42 χώρες σε Ευρωπαϊκή Ένωση, Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, ΗΠΑ και Άπω Ανατολή.

FACTORY2

Επιπλέον, οι Λακωνικοί Κήποι στοχεύουν στη μελλοντική τους ανάπτυξη μέσω:

  • Εξαγωγής Φρέσκων Βιολογικών φρούτων.
  • Βιομηχανικής χρήσης φρέσκων φρούτων, εκτός του πορτοκαλιού (κομπόστα, χυμό).
  • Εμπορικής αξιοποίησης συστήματος Πέλετ, από τα υπό-προϊόντα της παραγωγής χυμών όπως φλούδα πορτοκαλιού και τη χρήση των κλαδεμάτων με την χρήση υψηλής τεχνολογίας.
  • Εμπορικής αξιοποίησης κάθε είδους  προϊόντος που βγάζει η Λακωνική γη όπως το λάδι, οι ελιές και άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.laconicgardens.gr

DSCN0256

 

BOTTLING2

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΧΥΜΟΙ, ΕΞΑΓΩΓΕΣ, ΛΑΚΩΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ, ΛΑΚΩΝΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ


Αφήστε μια απάντηση