Οι Έλληνες πρωταθλητές στα σπασμένα κινητά

Ακόμη μια πρωτιά κατέχουμε οι Έλληνες. Αυτή στα σπασμένα κινητά και δη στα smartphone. Η ελληνική συνήθεια από τη δεκαετία του ’60, όταν στα διάφορα νυχτερινά κέντρα, οι Έλληνες έσπαγαν πιάτα μετατράπηκε σε σπάσιμο κινητών, καθώς η κρίση μας έχει οδηγήσει σε άλλες διασκεδάσεις. Έτσι η αγορά ενός κινητού γίνεται πολύ πιο εύκολα, καθώς κοστίζει φθηνότερα, από το σπάσιμο πιάτων στα μπουζούκια…

Πρωταθλητές, στο σπάσιμο κινητών, μας ανέδειξε έρυενα που πραγματοποίησε την τελευταία διετία η εταιρεία «Squaretrade» σε 18 ευρωπαϊκές χώρες και αποδεικνύει ότι οι Έλληνες έχουν «τα πιο τρύπια χέρια» όταν κρατούν ένα smartphone.

Σύμφωνα με την έρευνα το 40% των Ελλήνων κατόχων smartphone είχαν κάποιο «ατύχημα» την τελευταία διετία ποσοστό, που τους κατατάσσει πρώτους σε όλη την Ευρώπη. Και επειδή είναι γνωστό ότι είμαστε «una razza una fazza» κατά πόδας μας ακολουθούν δύο ακόμη μεσογειακοί λαοί, οι Ιταλοί με 39,8% και οι Ισπανοί με 38,9%. Στον αντίποδα οι Πολωνοί αποδεικνύονται οι πιο «προσεκτικοί» της Ευρώπης καθώς με ποσοστό «μόνο» 24,3% να έχουν κάποια πτώση του smartphone τους την τελευταία διετία.

Στο δελτίο Τύπου της βρετανικής θυγατρικής της Squaretrade – εταιρεία που εξειδικεύεται στην ασφάλιση και την εμπορεία προστατευτικών προϊόντων τεχνολογίας – τονίζεται ότι δεν είναι μόνο τα κινητά που «πληγώνονται».

Από την εποχή που τα smartphone έχουν πάρουν πάρει το πάνω χέρι και το βλέμμα είναι όλο και περισσότερο στην οθόνη έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και τα ατυχήματα που προκαλούνται από τη χρήση τους.

Σύμφωνα με το βρετανό γιατρό Λούις Νιούσαν υπάρχει μία σημαντική αύξηση ανθρώπων που αναφέρουν ότι είχαν ένα ατύχημα λόγω χρήση κινητού κατά το περπάτημα τους. Συγκεκριμένα έχουν πολλαπλασιαστεί οι «μετωπικές» με στύλους και τοίχους και τα σπασμένα γόνατα από κράσπεδα και πεζοδρόμια.

«Έχω δει πολλούς τραυματισμούς που σχετίζονται με χρήση smartphone στο χειρουργείο μου τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ως επί το πλείστον από ανθρώπους που γλιστρούν ή προσκρούουν σε κάτι επειδή τα smartphones έχουν αποσπάσει την προσοχή τους. Μερικοί από τους τραυματισμούς αυτούς είναι πολύ άσχημοι. Καθώς όλο και περισσότερα παιδιά και ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα αναμένω ότι στο μέλλον θα δούμε να αυξάνονται τέτοιου είδους ατυχήματα τα επόμενα χρόνια» καταλήγει ο Δρ. Νιούσαν.

Πηγή: news.gr.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΡΕΥΝΑ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ, ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΙΝΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!