Οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες επιφέρουν νέες αυξήσεις σε φόρους και τέλη - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back
Αντικειμενικές αξίες: Αυξήσεις έως & 250% -Αναλυτικά οι περιοχές -Τι θα γίνει με ΕΝΦΙΑ

Οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες επιφέρουν νέες αυξήσεις σε φόρους και τέλη

Τις αλυσιδωτές αυξήσεις σε τέλη και φόρους που συνδέονται με τα ακίνητα, καθώς και την αναγκαιότητα λήψης μέτρων προστασίας των πολιτών, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή του Τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη και 38 ακόμα Βουλ​ευτών.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εθελοτυφλεί μπροστά στις αυξήσεις που θα επιφέρουν οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων σε μία σειρά φόρων, τελών και επιβαρύνσεων που σχετίζονται με ακίνητα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας – Τ.Α.Π., οι φόροι και τα τέλη μεταβίβασης ακινήτων, τα τέλη μεταγραφής και κτηματογράφησης, κ.α., επιβαρύνονται σημαντικά, τη στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην κορυφή των χωρών της Ε.Ε. σε σχέση με το ποσοστό των νοικοκυριών που έχουν δαπάνες για την κατοικία τους, άνω του 40% του διαθέσιμου εισοδήματός τους.».

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυξήσεων σε περιοχές του ν. Ηρακλείου είναι τμήματα της Νέας Αλικαρνασού (αύξηση έως 69,23%), των Αμιρών (αύξηση έως 50%), του Πύργου (αύξηση έως 41,67%), των Κάτω Γουβών (αύξηση έως 31,58%), του Καστελλίου (αύξηση έως 29,41%), του Καβροχωρίου (αύξηση έως 25%), της Αγίας Βαρβάρας (αύξηση έως 17,65%), κ.α.

Στη Ερώτηση, τονίζεται η αναγκαιότητα λήψης μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση που επιφέρει η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε λοιπούς, πλην του ΕΝ.Φ.Ι.Α., φόρους και τέλη, ειδικά για όσους ανήκουν σε χαμηλή και μεσαία εισοδηματική κατηγορία, ενώ καυτηριάζεται το γεγονός ότι σε πρόσφατη δήλωση στη Βουλή, ο Υφυπουργός Οικονομικών είχε αναφέρει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα, θα καθόριζε και το χρονικό πλαίσιο αλλαγής των αντικειμενικών αξιών. «Μάλλον, το κυβερνητικό επιτελείο έκρινε ότι έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαμουλάκης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!