Ο οίκος Moody’s άφησε αμετάβλητο το αξιόχρεο της Ελλάδας - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
18
Μάρτιος
Back

Ο οίκος Moody’s άφησε αμετάβλητο το αξιόχρεο της Ελλάδας

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s προχώρησε σε αναβάθμιση των προοπτικών του αξιόχρεου της Ελλάδας σε θετικές από σταθερές, αφήνοντας αμετάβλητο το ίδιο το αξιόχρεο στη βαθμίδα Ba3, τρία σκαλοπάτια κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Σημειώνεται ότι ο Moody’s είναι ο μόνος από τους τέσσερις μεγάλους οίκους που αξιολογεί την Ελλάδα αρκετά χαμηλότερα από την επενδυτική βαθμίδα και δεν την έχει αναβαθμίσει από τον Νοέμβριο του 2020.

Αντίθετα, οι άλλοι τρεις οίκοι – ο S&P, o Fitch και ο DBRS – αξιολογούν την Ελλάδα ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας, την οποία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσδιόρισε για το β’ εξάμηνο του 2023, είναι συνεπώς πιθανό να πραγματοποιηθεί σε μία από τις επόμενες αξιολογήσεις του Standard & Poor’s (στις 21 Απριλίου ή τις 20 Οκτωβρίου) του Fitch (στις 9 Ιουνίου ή την 1η Δεκεμβρίου) ή του DBRS (στις 8 Σεπτεμβρίου).

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!