Νότιο Αιγαίο: Εκμάθηση ρωσικών για επαγγελματίες τουρισμού

Προγράμματα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας στον τουρισμό υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τους επαγγελματίες του κλάδου, στο πλαίσιο του έργου «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης στα Δωδεκάνησα» και της δράσης «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ».

Τα προγράμματα σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται σε όλο το νησί από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Γ. Γεννηματάς και αφορούν κυρίως ξενοδοχοϋπαλλήλους, σερβιτόρους, εμπόρους, ανέργους που ενδιαφέρονται να δουλέψουν σε θέσεις συναφείς με το τουρισμό κ.ά. Ο βασικός στόχος τους είναι η ανάπτυξη ευχέρειας στην προφορική επικοινωνία έτσι ώστε οι καταρτιζόμενοι να μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε διαλόγους στο ξενοδοχείο, στο εστιατόριο, στην καφετέρια, στο εμπορικό κατάστημα κ.α. καθώς και η  απόκτηση βασικών γνώσεων ανάγνωσης λέξεων και μικρών κειμένων.

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Για πληροφορίες, εγγραφές και ενημέρωση για μελλοντικά προγράμματα έχει δημιουργηθεί η ιστοσελίδα www.katartisi-pnai.gr. Για λεπτομέρειες, μπορείτε επίσης να καλέσετε στο ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς,  τηλ. 22410 70615.

«Η σημαντική αύξηση που σημειώθηκε εφέτος στην κίνηση των τουριστών από Ρωσία προς Ρόδο (37,49%) είναι ενδεικτική της αυξητικής τάσης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και προβλέπεται να συνεχιστεί , εξελίσσοντας τη Ρωσία σε μία από τις πρώτες  αγορές για το νησί μας», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και απασχόλησης Ελ. Φτακλάκη, θέλοντας να τονίσει τη σπουδαιότητα των εν λόγω σεμιναρίων για το ντόπιο – απασχολούμενο στον τουριστικό κλάδο-  εργατικό δυναμικό.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ στοιχεία αφίξεις από Ρωσία

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!