Νέα συνάντηση Σκλαβενίτη – Τραπεζών για τον Μαρινόπουλο

Νέα συνάντηση είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι ανάμεσα σε Σκλαβενίτη και τράπεζες, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο νομικό και οικονομικό κενό, που προκαλεί η ενεργοποίηση της διαλυτικής αίρεσης στη συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος.

Πλέον οι εμπλεκόμενες πλευρές, σύμφωνα με την «Καθημερινή» έχουν το πλήρες κείμενο της απόφασης στα χέρια τους που επιτρέπει καλύτερη εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και την αναζήτηση εκείνης της λύσης που θα διασφαλίζει την υλοποίηση της συμφωνίας. Επί τάπητος έχουν τεθεί πολλά σενάρια, εξωδικαστικά και μη, τα οποία χρήζουν διεξοδικής διερεύνησης, έτσι ώστε να μην εμπεριέχουν υψηλό ρίσκο και ταυτόχρονα να μπορούν να επιλύουν και το πρόβλημα της επιπλέον χρηματοδότησης που απαιτείται.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα που έχει προκύψει εξαιτίας της καθυστέρησης έκδοσης της απόφασης είναι το ακόλουθο: μία από τις τρεις διαλυτικές αιρέσεις της συμφωνίας ήταν να μην έχει παρέλθει έως τις 14 Φεβρουαρίου 2017 η προθεσμία άσκησης τριτανακοπής κατά της απόφασης επικύρωσης. Στην περίπτωση εφαρμογής του Πτωχευτικού Κώδικα, προβλέπεται προθεσμία 30 ημερών για την άσκηση τριτανακοπής από την ημερομηνία επικύρωσης. Η προθεσμία των 30 ημερών θα έληγε ακριβώς στις 14 Φεβρουαρίου 2017, εάν η απόφαση είχε εκδοθεί στις 15 Ιανουαρίου 2017. Η απόφαση φέρει ημερομηνία 16 Ιανουαρίου 2017. Εάν η περίληψη της απόφασης δημοσιευθεί στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων στις 20 Ιανουαρίου, τότε η καταληκτική προθεσμία για την άσκηση τριτανακοπών θα είναι η 19η Φεβρουαρίου. Και αυτό διότι η προθεσμία των 30 ημερών μετρά εν προκειμένου από τη δημοσίευση της έγκρισης της συμφωνίας εξυγίανσης στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων καθώς και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

Το πρόβλημα είναι και οικονομικό καθώς η μετάθεση ολοκλήρωσης της καταληκτικής προθεσμίας σημαίνει μετάθεση και της έναρξης νέας χρηματοδότησης της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, καθώς αυτή προβλεπόταν να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!