Νέα κίνηση από την «Carrefour» που θα συζητηθεί

Η γαλλική εταιρεία σούπερ-μάρκετ Carrefour σχεδιάζει να πουλήσει τις δραστηριότητες της στην Ταϊβάν, που αποτιμώνται στα 1,6 δισ. Ευρώ στις επόμενες εβδομάδες, αναφέρουν πηγές στο Reuters.

Η εταιρεία διαχείρισης αλυσίδας σούπερ μάρκετ έχει προσλάβει την Morgan Stanley να διαχειριστεί την πώληση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι, αναφέρουν οι πηγές.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως η Carrefour έχει προσεγγίσει έναν αριθμό δυνητικών αγοραστών, συμπεριλαμβανομένων private equity εταιρειών, για να καταγράψουν το ενδιαφέρον.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου της Ευρώπης, τόνισε ότι τον Ιούνιο είχε ξεκινήσει να εξετάζει την πιθανή πώληση των ξένων θυγατρικών της, αλλά αρνήθηκε ότι είχε συμφωνήσει στην πώληση assets.

Η Carrefour απέκτησε την εταιρεία πώλησης τροφίμων Wellcome Taiwan από την Dairy Farm της Ασίας, και έγινε έτσι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά καταστημάτων ψιλικών της Ταϊβάν.

Η συναλλαγή, αξίας 97 εκατ. ευρώ, καλύπτει την εξαγορά 224 καταστημάτων καθώς και μιας αποθήκης.

Η Carrefour ανακοίνωσε καθαρές πωλήσεις 1,26 δισ. ευρώ στην Ταϊβάν στο α΄ εξάμηνο, αυξημένες 13%σε ετήσια βάση, σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία.

Τι συνέβη στην Ελλάδα

Θυμίζουμε ότι η Carrefour είχε έντονη παρουσία στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. Το τέλος εποχής για το σήμα «Carrefour» στην Ελλάδα ήρθε το 2017, καθώς όλες οι σχετικές επιγραφές που υπήρχαν στα καταστήματα του δικτύου της «Μαρινόπουλος» επιτρεπόταν να είναι ανηρτημένες, βάσει της συμφωνίας που έχει γίνει με τον γαλλικό όμιλο. Επειτα από 17 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά το σήμα του γαλλικού ομίλου, τελείωσε, ενώ ταυτόχρονα ο όμιλος Σκλαβενίτη απέκτησε το δίκτυο της «Μαρινόπουλος» . Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Carrefour είχε εισέλθει στην ελληνική αγορά το 2000 και είχε συστήσει κοινή εταιρεία με τον όμιλο Μαρινόπουλου. Το 2012 ο γαλλικός όμιλος αποχώρησε από την ελληνική αγορά, όμως το σήμα Carrefour παρέμεινε, καθώς η «Μαρινόπουλος» έγινε αποκλειστικός δικαιοδόχος της Carrefour στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ, CARREFOUR


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]