Μόσχα: Συμμετοχή της Κρήτης στην «PRODEXPO 2012» με 11 επιχειρήσεις

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και της διαχείρισης των προϊόντων του, συμμετείχε στην 19η Διεθνή Έκθεση «PRODEXPO 2012», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου EXPOCENTRE, στη Μόσχα από 13-17 Φεβρουαρίου.

Η «PRODEXPO» είναι η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Ρωσίας και της ανατολικής Ευρώπης, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του υπουργείου Γεωργίας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της κυβέρνησης της Μόσχας. Με 18 χρόνια συνεχής παρουσίας, έχει προσανατολιστεί στην ανάπτυξη της ρωσικής βιομηχανίας τροφίμων και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση και διακίνησης υψηλής  ποιότητας τροφίμων στην ρωσική αγορά.

Η Περιφέρεια Κρήτης στήριξε την συμμετοχή εταιρειών στην «PRODEXPO 2012», με σκοπό να καταστήσει έντονη την παρουσία της, στη συνεχώς αναπτυσσόμενη και απαιτητική αγορά της Ρωσίας και της ανατολικής Ευρώπης ευρύτερα. Στόχος της συμμετοχής μας η προβολή των προϊόντων της μοναδικής Κρητικής διατροφής κάτω από το ενιαίο σήμα «ΚΡΗΤΗ» και η δημιουργία συνδέσμων με φορείς που δραστηριοποιούνται στη ρωσική αγορά, προκειμένου να ανοιχτούν δίαυλοι επικοινωνίας για την προώθηση και διακίνηση των Κρητικών προϊόντων. Από την περιφέρεια Κρήτης συμμετείχαν 11 εταιρείες, που αναφέρονταν στο λάδι, το κρασί, τα αρτοσκευάσματα στα γαλακτοκομικά προϊόντα και συγκεκριμένα:

 • Αφοί Τζουρμπάκη (τυροκομικά)
 • CandiaSoil (λάδι)
 • Cretel Α.Ε Αφοί Καργάκη (λάδι)
 • Κρητών Άρτος (αρτοσκευάσματα)
 • Λατζιμάς (λάδι)
 • Μύλος Α.Ε (λάδι και ελιές)
 • Ρενιάρης Ελευθέριος (λάδι)
 • Σαβοιδάκης Α.Ε (αρτοσκευάσματα)
 • ΤΕRRA CRETA (αρτοσκευάσματα)
 • Συνεταιριστική Ένωση Ηρακλείου (λάδι, κρασί)
 • Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών (λάδι, κρασί).

Οι συμμετέχοντες κρητικές εταιρείες είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με εμπορικούς εκπροσώπους, με εκπροσώπους τροφίμων, με διανομείς, με διακινητές και φορείς προώθησης προϊόντων στη ρωσική αγορά, προκειμένου να επικαιροποιήσουν και να δημιουργήσουν νέα πλαίσια συνεργασίας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα και τις ιδιαιτερότητες της.

Στην έκθεση, συνολικά συμμετείχαν 2.200 εταιρείες, από 55 χώρες, από όλο τον κόσμο και ο εκθεσιακός χώρος κάλυπτε έκταση 47.000 m2. Την έκθεση επισκέφτηκαν 55.000 άτομα, αντιπρόσωποι από αλυσίδες διάθεσης τροφίμων, εμπορικοί αντιπρόσωποι, διανομείς τροφίμων, εκπρόσωποι μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων εστίασης κ.ά.

Επικεφαλής της κρητικής αντιπροσωπείας ήταν η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, ενώ στην αποστολή συμμετείχαν ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Σημαντηράκης και Xαράλαμπος Πίτερης, ως υπεύθυνος υποστήριξης του περιπτέρου και των συμμετεχόντων εταιρειών.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, κατά την διάρκεια της έκθεσης, είχε τη δυνατότητα να συναντήσει και να συζητήσει με στελέχη εταιρειών, με εμπορικούς αντιπροσώπους, με συμβούλους που δραστηριοποιούνται στην προώθηση τροφίμων και ποτών στην ρωσική αγορά, με στελέχη του Ρωσικού Επιμελητηρίου καθώς και με φορείς που ασχολούνται με την προβολή και την προώθηση προϊόντων στην νέα αγορά. Κοινή διαπίστωση των επαφών ότι οι καταναλωτικές προτιμήσεις των Ρώσων έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και στα κρητικά προϊόντα (λάδι, κρασί, τυροκομικά προϊόντα, αρτοσκευάσματα κ.ά) για τα οποία υπάρχει σημαντικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων. Μάλιστα, συμφωνήθηκε εντός Απριλίου να υπάρξει επιχειρηματική αποστολή ρώσων επιχειρηματιών στην Κρήτη με στόχο να συναφθούν εμπορικές συμφωνίες για την εξαγωγή κρητικών προϊόντων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]