Μοσκοβισί: Καταργείται η θέση του Κοστέλο στην Αθήνα

Την κατάργηση του επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα που κατείχε τα τελευταία χρόνια ο Ντέκλαν Κοστέλο προαναγγέλλει μέσω συνέντευξής του στα «ΝΕΑ» ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αυτή αποτελεί ισχυρό σήμα ότι η Ελλάδα αφήνει για τα καλά την εποχή των προγραμμάτων και προχωρά προς την κατεύθυνση της «κανονικής δημοσιονομικής εποπτείας».

«Θα καταργήσουμε τη θέση του επικεφαλής της αποστολής της Επιτροπής στην Ελλάδα. Πρόκειται για σημαντική αλλαγή. Ύστερα από περισσότερα από οκτώ χρόνια σε πρόγραμμα είναι θετικό ότι η θέση αυτή δεν χρειάζεται πλέον» δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί επεξηγώντας ότι η Ελλάδα θα εξετάζεται όπως ακριβώς τα άλλα κράτη.

«Είναι ζωτικής σημασίας η νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει γρήγορα τις καθυστερήσεις σε μεταρρυθμίσεις ώστε να αποσοβηθούν οι όποιοι κίνδυνοι» είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. Αναφερόμενος στα κυβερνητικά σχέδια, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι «υπάρχουν αρκετά σημεία που πρέπει να συζητήσουμε» ώστε να διασφαλιστεί ότι «οι δημοσιονομικοί στόχοι θα υπηρετηθούν στο εγγύς μέλλον».

 Ο Πιέρ Μοσκοβισί δεν θέλησε να σχολιάσει άμεσα το ζήτημα της μείωσης του αφορολόγητου, τονίζοντας ότι η χώρα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα.
 «Θα αξιολογήσουμε το συνολικό πακέτο το Φθινόπωρο μαζί με το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2020» υποστήριξε ο Μοσκοβισί, ενώ σχετικά με τη μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα απάντησε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι όποια πρόταση θα πρέπει να συζητηθεί από το Eurogroup στο πλαίσιο επικαιροποιημένης ανάλυσης της βιωσιμότητας του χρέους και ενός ξεκάθαρου πακέτου μεταρρυθμίσεων που ενισχύει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Η Κομισιόν δεν υποστήριξε ποτέ τα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ. Ξέρουμε ότι κάποια στιγμή κάτι πρέπει να γίνει αλλά εξαρτάται από τη μείωση του χρέους και τις μεταρρυθμίσεις. Θα συζητηθεί εν ευθέτω χρόνω και η Κομισιόν θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας.

Πηγή εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΣΤΕΛΟ, ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!