Μητρώο Πλοίων: Η τροπολογία για την παράταση εγγραφής

Κατατέθηκε τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η παράταση εγγραφής στο «e-Μητρώο Πλοίων» όπως είχε ανακοινωθεί με το από 14 Μαΐου δελτίο τύπου.

Ειδικότερα:

1. Τροποποιούνται συγκεκριμένες διατάξεις του ν.4256/2014 (άρθρο 2 παρ. 6) σχετικά με το ηλεκτρονικό Μητρώο τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών, που είναι εγκατεστημένο στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.):

α. Διευρύνεται η παρεχόμενη με τις ανωτέρω διατάξεις εξουσιοδότηση και επεκτείνεται η δυνατότητα τροποποίησης, με κ.υ.α., της προθεσμίας για την καταχώριση στο ανωτέρω ηλεκτρονικό Μητρώο και των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής, που δραστηριοποιούνται ήδη κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας αυτού.

β. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της αίτησης για την καταχώριση στο εν λόγω Μητρώο των υπό ελληνική σημαία επαγγελματικών τουριστικών ημερόπλοιων καθώς και των επαγγελματικών τουριστικών ημερόπλοιων υπό σημαία άλλη πλην της ελληνικής, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

γ. Οι ανωτέρω προτεινόμενες ρυθμίσεις ισχύουν αναδρομικά από τις 14-5- 2019.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΜΗΤΡΩΟ ΠΛΟΙΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!