Μυστικό σχέδιο: Οι κινήσεις για έξοδο στις αγορές το 2017

Σχέδιο για δοκιμαστική έξοδο στις αγορές μέσα στο 2017, που σε συνδυασμό με το μεσοπρόθεσμο πακέτο για το χρέος θα σηματοδοτήσουν την αλλαγή σελίδας, φέρεται να ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα, με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», οι διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη αλλά γίνονται μυστικά. Επαφές γίνονται τόσο με ξένους οίκους όσο και με τους δανειστές, με απώτερο στόχο η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές να γίνει στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.

Η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έχει επηρεάσει θετικά τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων που έχουν αποκλιμακωθεί στο 6,7%, ενώ μέχρι να γίνει η έξοδος στις αγορές αναμένεται να έχουν πέσει στο 5% ή και χαμηλότερα.

Ρόλο φυσικά θα παίξει και η πολυαναμενόμενη ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης το καλοκαίρι.

Στο ζήτημα του χρέους ο ESM φέρεται να έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο το οποίο συζητά με το ΔΝΤ, με βασικό άξονα την επιμήκυνση της αποπληρωμής. Το Βερολίνο προκρίνει επιμήκυνση κατά μία δεκαετία του πιο μακροπρόθεσμου κομματιού του χρέους αλλά διαφωνεί στη σταθεροποίηση του επιτοκιακού κόστους που ζητά το ταμείο. Τα πρωτογενή πλεονάσματα φαίνεται πως θα διατηρηθούν στο 3,5%.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΓΟΡΕΣ, ESM, 30 ΜΥΣΤΙΚΑ, ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΑΚΕΤΟ, ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!