Η μείωση που θα προτείνουν οι τράπεζες -Τελευταία ευκαιρία για δανειολήπτες

Με στόχο να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια οι τράπεζες είναι έτοιμες να ρίξουν στο τραπέζι γενναίο κούρεμα για να πείσουν τους δανειολήπτες να μπουν σε ρύθμιση.

Οι τράπεζες έχουν θέσει ως στόχο να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια κατά 20%. Έτσι φαίνονται έτοιμες για ρύθμιση δανείων ύψος 17,5% δισεκατομμυρίων και στη ρύθμιση αυτή περιλαμβάνεται και κούρεμα.

Η μείωση που θα προτείνουν οι τράπεζες ξεκινάει από 50% και μπορεί να φτάσει, κατά περίπτωση, και το 80%. Ουσιαστικά οι τράπεζες θα δώσουν στους δανειολήπτες μια τελευταία ευκαιρία να μειώσουν την οφειλή τους ξεκινώντας παράλληλα την εξυπηρέτηση του δανείου τους.

Ουσιαστικά οι τράπεζες θα καλέσουν τους δανειολήπτες να αποφύγουν την ένταξή τους στον νόμο Κατσέλη, όπου επί της ουσίας κερδίζουν μόνο χρόνο και στη συνέχεια καλούνται να εξυπηρετήσουν το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής, αντιπροτείνοντας γενναία μείωση του ποσού που απομένει με ταυτόχρονη παράταση του χρόνου αποπληρωμής, μειώνοντας έτσι και την μηνιαία δόση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΟΥΡΕΜΑ, ΠΡΟΤΑΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!